Tegnap értesült a nyilvánosság az MTI-ből, hogy L. Simon László miniszteri biztos lesz, a múzeumok összevonásával bízták meg. Másnap, azaz ma be is jelentették, összevonják a Magyar Nemzeti Múzeumot és a Magyar Természettudományi Múzeumot.

Előkészíteni, megvizsgálni

A kormány összevonja a Nemzeti Múzeumot és a Természettudományi Múzeumot, valamint megvizsgálják az Iparművészeti Múzeum integrálásának lehetőségét is. Az összevonás előkészítésével L. Simon Lászlót bízták meg.

De mi lesz L. Simon feladata?

L. Simon Laszlo Muzeumok Osszevonasa Magyar Nemzeti Muzeum
L. Simon László és felesége érkezik a Fidesz eredményváró rendezvényére a Budapest Bálna rendezvényközpontban az országgyűlési képviselő-választáson 2014. április 6-án / Fotó: Koszticsák Szilárd ^ MTI

Az Mfor értesülése szerint:

  • Előkészíteni a Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Természettudományi Múzeum összevonását,
  • Megvizsgálni a további muzeális intézmények, különösen az Iparművészeti Múzeum Nemzeti Múzeumba történő integrálásának lehetőségét.
  • Megvizsgálni a régészeti és műtárgyvédelmi feladatellátás Magyar Nemzeti Múzeum feladat- és hatáskörébe történő utalását.
  • Előkészíteni a Magyar Nemzeti Múzeum megújuló szakmai tevékenységi köréhez igazodó intézményi keretet (szervezet, humán erőforrás, jogszabályi háttér).
A hírportál szerint javaslatot is tesz a Magyar Természettudományi Múzeum és az Iparművészeti Múzeum gazdasági konszolidálására.

Jövő év április 30-ig szól L. Simon László megbízatása

Tegnap számoltunk be a magyar állami hírügynökség, a Magyar Távirati Iroda (MTI) tudósítása alapján, hogy L. Simon László új feladatot kapott, amire maga Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nevezte ki. 

A Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztos megbízatás április 15-től 2022. április 30-ig szól.

Mint írták, az Országgyűlés kulturális bizottságának jelenlegi alelnöke, L. Simon László a múzeumi intézmények strukturális átalakításának és az új konstrukció kialakításának lehetőségeit fogja megvizsgálni, feladataik hatékony, és a múzeumok szakmai színvonalát biztosító ellátása érdekében.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk