Lady Gaga újra Golden Globe-díjat kaphat

Lady Gaga a Csillag születik című filmjéért két Golden Globe-jelölést kapott, a popsztár készen áll Hollywood meghódítására. Vajon sikerülni fog neki? És Bradley Cooper társának?

Kedden jelentették be, hogy a Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével készült Csillag születik című film remake-je öt Golden Globe-jelölést kapott. Most ettől a hírtől hangos Hollywood. Két kategóriában jelölték Lady Gagát: a legjobb színésznőnek járó elismerés mellett, a Shallow című száma a legjobb betétdal díjára esélyes.

Lady Gaga, Bradley Cooper – Shallow (from A Star Is Born) (Official Music Video)

“CHROMATICA” THE SIXTH ALBUM BY LADY GAGA OUT NOW http://smarturl.it/Chromatica “RAIN ON ME” THE NEW SINGLE & VIDEO FROM LADY GAGA WITH ARIANA GRANDE OUT NOW…

A Csillag születiket a legjobb film díjára is jelölték dráma kategóriában. Bradley Cooper sem marad le Lady Gaga mögött, hiszen szintén két kategóriában jelölt. A legjobb férfi főszereplőnek járó díj mellett, a legjobb rendezőnek járó díjat is elnyerheti.

Lady Gaga az elmúlt évtized egyik legmeghatározóbb sztárjává vált, a Rolling Stone magazin a pop királynőjének kiáltotta ki.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nehéz visszaemlékezni arra a világra, amikor még nem volt számunkra Lady Gaga, de biztosak lehetünk benne, hogy sokkal unalmasabb lehetett[/perfectpullquote]

– vélekedik Rob Sheffield zenei újságíró.

Sőt mi több, Lady Gagáról két páfrányfajt is elneveztek, amit kevés pop sztár mondhat el magáról. A Gaga germanotta és a Gaga monstraparva növények viselik az énekesnő nevét, latin elnevezéseikben. Így bárki locsolgathat saját otthonában egy-egy példányt Gagából.

 

Lady Gaga és Bradley Cooper így énekelnek együtt

A sztori szerint Bradley Cooper egy Jackson Maine nevű idősödő, harcedzett zenészt alakít, aki felfedezi Ally-t, a fiatal és tehetséges énekesnőt. Jackson egyengetni kezdi a lány karrierjét, ami látványosan ível felfelé. De ahogy Ally egyre sikeresebb lesz és megindul a sztárság felé vezető úton, úgy inog meg addigi harmonikus kapcsolatuk.

Nem ez az első színésznői elismerés, amit Lady Gaga magáénak tudhat. A sztár 2016-ban az Amerikai Horror Story: Hotel című sorozatban nyújtott teljesítményéért vehette át a Golden Globe-díjat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Színésznő akartam lenni már azelőtt, hogy énekesnő lettem volna, de a zenei munka jött előbb[/perfectpullquote]

– valotta Lady Gaga a köszönőbeszédében.

Az énekesnő tudatosan építi színészi karrierjét, ezért színjátszást tanult a new york-i Tisch Művészeti Iskolában (NYU’s Tisch School of the Arts).

Lady Gaga Hollywood meghódítására tett kísérleteit, sok rajongó Madonna törekvéseihez hasonlítja, hiszen ő is számos filmszerepben próbálta bizonyítani színésznői talentumát.

A legújabb filmjében nyújtott alakítását méltató  Golden Globe jelölés révén Lady Gaga közelebb került ahhoz, hogy színésznőként is elismerje a szakma.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból