Május 29-én jelenik meg Lady Gaga új albuma. Az amerikai popsztár Chromatica című lemeze az eredeti tervek szerint múlt hónapban jött volna ki, előadó a koronavírus-járvány miatt döntött a halasztás mellett.

Nem akarta a koronavírus-járvány közepén kiadni

“Az utazás folytatódik” – fogalmazott a 34 éves Oscar- és Grammy-díjas Lady Gaga a közösségi médiában, a Chromatica új megjelenésének időpontját bejelentve.

Lady Gaga Uj Album Chromatica
Lady Gaga / Fotó: Getty Images

Mint a Rolling Stone magazin felidézte, Lady Gaga a lemez korábban meghatározott megjelenési dátuma, április 11. előtt néhány héttel döntött a halasztás mellett. Akkori közleményében azt írta, nem lenne helyes a koronavírus-járvány kellős közepén kiadni ezt az anyagot.

Ariana Grande, Elton John és Blackpink is közreműködik

A Chromatica az énekesnő hatodik stúdióalbuma lesz, az előző, a Joanna négy évvel ezelőtt került a boltokba. Az énekes, dalszerző fellépett volna áprilisban a Coachella fesztiválon, ami a járvány miatt elmaradt. Időközben a kreatív igazgatója és kurátora lett a Global Citizen’s One World: Together at Home elnevezésű virtuális jótékonysági kezdeményezésnek, amely a COVID-19 kapcsán kibontakozó segélyakciókat támogatja. A popszakma krémjével több mint 127 millió dollárt gyűjtöttek össze.

Lady Gaga fiatal szerzők írásaiból készült válogatáskötetet készül kiadni

Lady Gagá ról tudhatjuk, hogy a maga példáján keresztül is támogatja a lelki eredetű problémákkal és pszichés zavarokkal küzdő sorstársait. Nemrégiben árulta el a nagyközönségnek, hogy testi fájdalmait és betegségét az az elnyomott, kezeletlen poszttraumás stressz okozta, amely amiatt alakult ki, mert fiatal korában rendszeresen szexuálisan zaklatta egy ismerőse.

A születésnapját is a karanténban ünnepelte. A videóban, amelyben bejelentkezett, inkább aktivistaként mutatkozott be, és a WHO elnöke is felköszöntette. És a filmes karrierjét is folytatja a Csillag születik (2018) után, hiszen Ridley Scott új filmjében belebújik Gucci gyilkoságának bőrébe.

https://www.instagram.com/p/B_2jIVJFF71

Új anyagára tizenhat dal született, előfutárként a Stupid Love című szám februárban jelent meg. A Chromaticán Elton John, Ariana Grande és Blackpink is közreműködik.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet