Videón, ahogy letartóztatták a két férfit, akik Lajkó Félix hegedűjét lopták el

Két férfit gyanúsítanak Lajkó Félix hegedűjének eltulajdonításával, akiket Újvidéken fogtak el.

A Szerbiai Belügyminisztérium letartóztatta azt a temerini és ópázovai férfit, akit a nagyértékű lopással gyanúsítanak. Lajkó Félix hegedűjét november 1-jén tulajdonították el Péterrévén, egy autóból. A 21. századi hegedű értéke félmillió euró.

lajkó félix hegedűje
Lajkó Félix hegedűje megkerült / Fotó: MTI / Mohai Balázs

A szerb sajtóértesülések szerint, a Domenico Montagnana hegedű már visszakerült Lajkóhoz. A rendőri intézkedés során az egyik elkövető megpróbált elszökni, közben eldobta a hangszert. A rendőrség utolérte és elfogta, mindkét gyanúsított 48 órás előzetes letartóztatásba került. Bűnvádi feljelentést tettek ellenük, az ügyük pedig az óbecsei ügyészség előtt folytatódik.

Hapšenje kradljivaca violine Lajka Feliksa, 19.12.2019.

http://www.pink.rs/ – Posetite najbrži portal u zemlji! Samo jedan klik Vas deli od naboljih i najbržih informacija! Pink.rs najbrži portal u Srbiji! Ako žel…

A 2019-es év rendkívül sikeres volt a hegedűművész számára, hiszen számos nemzetközi turné és fellépés mellett közös lemeze a lengyel VOLOSI zenekarral elismeréseket kapott. Utóbbi okán bekerült a világ legjobb 10 világzenei lemeze közé is a Songlines 2019-es listáján, írja a Szabad Magyar Szó.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból