Egy skót férfi megelégelte a laposföld-hívők elméletét, és a szóban forgó konteó szerelmeseinek egyikét a világűrbe küldené.

Elejét vennék a laposföld-hívők elméletének

2021-et írunk, és még mindig élnek olyan emberek a Földön, akiknek meggyőződésük, a Föld nevű bolygó valójában nem egy háromdimenziós geoid gömb, hanem egy lapos tányér.

Lapos-Fold-Hivok-Elmelet-Osszeeskuves-Elmetek-Jelenetkezo-Vilagur
Sokan Hisznek Abban, Hogy A Föld Lapos / Képünk Illusztráció / Fotó: Pixabay

Annak érdekében, hogy feloldják ezt az ellentétet, és meggyőzzék a tudományban kételkedőket, a skót Bucksburnben élő Marc Gauld létrehozott a GoFundMe weboldalon egy adománygyűjtést, melynek célja, hogy eljuttassanak egy laposföld-hívőt az univerzumba.

Vajon mit szól Elon Musk az ötlethez?

A kampányra küldött pénzt arra fordíthatják majd, hogy valamelyik elkövetkező NASA– vagy SpaceX-misszió során egy összeesküvés-elméletekért rajongó konteóst beültessenek az űrhajóba, hogy aztán saját szemével láthassa, a Föld gömbölyű.

Kapcsolódó cikk

Gauld a The Daily Record napilapnak adott interjúban elmondta, már felvette a kapcsolatot a SpaceX vezérigazgatójával, Elon Muskkal és a Virgin Galactic alapítójával, Richard Bransonnal, ezért abban bízik, hogy támogatni fogják a projektjét, bár választ még egyiküktől sem kapott.

Felforr a vérem, amikor fizetett színészeknek nevezik az űrhajósokat olyan emberek, akik alig tudják saját magukat fenntartani tisztességes munkával, szabadidejükben pedig semmi mást sem csinálnak, csak összevissza beszélnek

– magyarázta Gauld.

Nem ez lenne az első laposföld-űrprojekt – tavaly “Mad Mike” Hughes összeesküvéselmélet-hívó házi készítésű rakétájával próbálta bebizonyítani, hogy bolygónk igazából egy vékony lemez. A misszió végül kudarcba fulladt, korszakalkotó felfedező hősünk belehalt a kísérletbe.

Gauld egyelőre csupán 175 fontot gyűjtött össze a 250 ezer fontos célösszegből, ezért egy jó darabig eltarthat, mire megvalósulhat az egészen bizarr, egyben jó szándék vezérelte terve.

Egy korábbi cikkünkben egyébként összegyűjtöttük a legvadabb elméleteket, emberek egy csoportja például azt gondolja, a Föld valójában fánkalakú.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet