Lázár János abban bízik, hogy a 2030-as évekre Magyarország lesz a vezető hatalom a Kárpátoktól délre.

Lázár János az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) podcastcsatornáján, a Spakliban vendégeskedett, ahol kijelentette, az elkövetkező években a fegyvergyártás előtérbe fog kerülni Magyarországon, írja168.

Beszéljünk világosan, Magyarországon is fegyvergyárak fognak épülni. Fegyvergyártás lesz, repülőgép-, harcirepülőgép-gyártás lesz.

“A lengyelek 10 milliárdért vesznek fegyvereket, tehát egy építőiparos gondolkodhat úgy, hogy ipari csarnokot fogok építeni, csak most fegyvergyáraknak” – szögezte le. Azt is hozzátette, hogy a háború óriási kockázatot jelent, és egy esetleges eszkalálódás végzetes veszélyt jelentene a magyar és európai gazdaságnak.

A következő fél évben azt fogjuk nézni, hogy a háború merre billen. Sajnos én azt gondolom, hogy rosszabb irányba.

A politikus abban bízik, hogy a történelemkönyvekben azt olvashatja majd a jövőben, hogy a Fidesz kormányzása alatt Magyarország vezető hatalommá vált a régióban. “Kárpátoktól északra a lengyelek, a Kárpátoktól délre pedig Magyarország és Budapest. Azt gondolom, hogy a 2030-as évekre a vezető-húzó szerepünket vissza tudjuk szerezni, ehhez jó úton haladtunk, erről az ambícióról nem lehet lemondani” – jelentette ki.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet