Laza hangvételű online tájékoztatót tartott szerda este élőben Lázár János a Szeged–Hódmezővásárhely tram-trainről, de a nézők kérdései között más témák is szóba kerültek. Egy oltásellenes nő levelét a fideszes képviselő és kormánybiztos azzal kommentálta, hogy „mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni”.

Lázár János egy oltásellenes nő levelét olvasta fel

Lázár János élő facebookos lakossági fórumáról a Szegeder számolt be, amit a Telex is szemlézett. Lázár a videón a projekt kormánybiztosaként részletesen válaszolt az emberek kérdéseire. Az egyik kérdésnél egy oltásellenes nő azzal támadta a volt minisztert, „hogyan tud Lázár tram-trainezni, amikor ő vegzálva van”.

Laza hangvételű online tájékoztatót tartott szerda este élőben Lázár János a Szeged–Hódmezővásárhely tram-trainről, de a nézők kérdései között más témák is szóba kerültek, szemlézte a Telex. Egy oltásellenes nő levelét a fideszes képviselő és kormánybiztos azzal kommentálta, hogy „mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni”.

Kapcsolódó cikk

„Óriási intellektuális teljesítmény” – kommentálta Lázár a közlekedésfejlesztés és a vakcina összekapcsolását, miközben többször is nevesítette a levél íróját, felolvasva, hogy az illető szerint nincs is semmiféle járvány, az oltással csak nyomorékká teszik az embereket, az oltás támogatói pedig „aljas beteg állatok”.

A társadalom egészségét kockáztatja az, aki nem tartja be a szabályokat szerinte

Lázár ezután elég erős szavakkal söpörte le az oltásellenes álláspontot.

„Én úgy gondolom, hogy az ember a saját életét szabadon kockáztathatja, ez kétségtelenül igaz, tehát mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni” – mondta Lázár a kamerába, majd azzal folytatta, hogy a jelenlegi körülmények között azonban a társadalom egészségét is kockáztatja, aki nem tartja be a járványügyi intézkedéseket és javaslatokat.

„Azonban mások életének a kockáztatásáról van szó. Az a kérdés, hogy mások életét kockáztathatja-e, illetve hozzájárul-e egy társadalom egészségéhez, megmeneküléséhez és ahhoz, hogy ez a társadalom túlélje a Covidot azzal, hogy ha magát beoltatja. Én úgy gondolom, hogy aki fölveszi a védőoltást, az mind hozzájárul, hogy ezen minél hamarabb túllegyünk, és hogy ezt a nehéz időszakot összefogva, igaz, kockázatot vállalva, de közösen túléljük” – tette hozzá.

A szóban forgó téma 30 perc 40 másodperctől kezdődik a fenti videóban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.