Leah Schrager onaartist néven futó erotikus Instagram-oldalala több mint hárommillió követőt számol, de a művész úgy döntött, befejezi a projektet, írja az ARTnews.

Cam-girlként kezdte Schrager

Leah Schrager 2015-ben Ona néven kezdett el dolgozni mint cam-lány (webkamera-modell). Schrager olyan feminista művészek hagyományát viszi tovább, mint Hannah Wilke, Cosey Fanni Tutti, Katharina Sieverding, valamint Andrea Fraser, és pontosan tudatában van annak, milyen hatást vált ki a szépségével. Akár művészi indíttatásból, Instagram cam-girl identitása oltárán, akár Onaként, akár Sarah White-ként, a The Naked Therapist berkein belül, akár saját neve alatt használja ki vonzerejét, Schrager saját szexualitását segítségül hívva állítja szembe annak előnyeit, buktatóit, a velejáró hatalmat és előítéleteket, hogy milyen manapság szex-pozitív, önbizalommal teli nőként élni.

Leah Schrager Cam Girl Onai Scaled
/ Fotó: Ona Instagram-Oldala

Később az Instagramon a kreatív intimitás jegyében osztotta meg aktképeit, pikáns szövegekkel fűszerezve.

Onaartist
Leah Schrager Cam-Lány/ Fotó: Onaartist

Ezzel szerette volna kritizálni az online világ azon tendenciáit, amelyek korlátozzák és cenzúrázzák a meztelenséget, mint például a Facebook és az Instagram, még akkor is, ha a művészet oltárán teszik ezt.

https://www.instagram.com/p/B2PU8GDDcVk/?utm_source=ig_web_copy_link

Schrager most mégis úgy döntött, hogy nyugdíjba küldi Onát. Eredeti terve az volt, hogy egy művészeti show keretén belül mutatja be a projektet, de ez nem valósult meg. Így inkább elengedte, és könyvet fog írni magáról a női hírességek helyzetéről.

Hatalmas vitákat generál az Instagrammásoló művészetével Richard Prince

Richard Prince művész munkái számos vitát és kritikát váltottak ki, hiszen mások Instagram képeit használja fel alkotásaihoz. Zoë Ligon is meglepődött azon, amikor az egyik saját Instagram posztját látta meg Richard Prince kiállított művei között, amely gyakorlatilag annyi, hogy képernyőmentést készített. – háborodott fel Ligon.

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

A legtöbb támadást a művészeti világból kapja

Leah Schrager Ona Cam Girl Scaled
/ Fotó: Ona Instagram-Oldala

Schrager valamilyen formában tovább szeretné folytatni a művészetét, mert úgy gondolja, fontos üzenetet hordoz.

Úgy érzi, küzdenie kell az ellen, hogy a művészeti világ megbélyegzi azokat, akik a művészetükbe igyekeznek szexuális izgalmakat vinni.

Szerinte téves az a felfogás, hogy ha egy nő erotikus munkából él, akkor kiszolgáltatott és alárendelt helyzetben van. Ahogyan az ő példája mutatja, teret kell engedni azoknak a művészeknek, akik örömüket lelik ebben a munkában, mondta az ArtNews-nak adott interjúban.

https://www.instagram.com/p/BUgUkOHgD2Z/?utm_source=ig_web_copy_link

Érdekes módon a legtöbb támadást a művészeti világból kapja, és inkább a nők ellenségesebbek vele szemben. De vannak kivételek is, olyan nők, akik nem ítélkeznek felette. Természetesen a legtöbb pozitív visszajelzést az Instagram-követőitől kapja Schrager, amiatt úgy érzi, megérte dolgozni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.