Ez Magyarország legboldogabb városa, nézd meg az idei Boldogságtérképet!

Idén is elkészítették Magyarország Boldogságtérképét. A Jobb Veled a Világ alapítvány és az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoport felmérésén 6770 fő vett részt.

Mint minden évben, március 20-án, a Boldogság világnapja alkalmából az ELTE PPK és a Jobb Veled a Világ alapítvány kutatást végez, mely város a legboldogabb hazánkban. A Boldogságtérkép első helyezésén nem volt változás a tavalyihoz képest.

10879720656 a84a32f05d b
Boldogságtérkép / Fotó: iStock

A Boldogságtérkép felmérésen 6770 személy vett részt, és kiderült, hogy tavaly óta emelkedett a boldogságszint Magyarországon.

„A boldogság számomra az élet esszenciája” / ContextUs

A Balaton Sound zárónapjára Karányi vendége volt John Withfield, akivel élőben is bemutatták a fesztivál ideje alatt debütált Together című dalt. A hamarosan megjelenő EP-ről, a különleges koncertről és arról, miként éli meg a boldogságot, Karányi Dániel a JANA stégen beszélt.

Az elmúlt évekhez képest változatlanul a Nyugat-Dunántúl-i régióban a legboldogabb a lakosság. Észak-Magyarországon vallják magukat boldogtalannak az emberek annak ellenére, hogy itt is emelkedik a boldogságszint a 2017-es értékekhez viszonyítva. De az is kiderült, melyik az a város hazánkban, ahol a legboldogabbak az emberek.

Tatabánya – 2017 után – ismét Magyarország legboldogabb városa!

De a boldogságot globálisan is mérik, a World Happiness Report 2019-es jelentése szerint Magyarország a 69. helyről feljött a 62. helyre a világ országait a lakosaik boldogságszintje alapján rangsoroló listán. A trend azt mutatja, hogy évről-évre emelkedik a mért boldogságszint Magyarországon.

Azok a párok, akik együtt alkoholizálnak, boldogabbak

Ezt nem mi mondjuk, hanem a tudósok… Az Oxford Academic-en, a The Journals of Gerontology-ban megjelent tanulmány az alkoholizálás és a házasság összefüggéseit vizsgálta. A tudósok korrelációt találtak az italozási minták és a házastársi kapcsolat minősége között, különösen az idősebb pároknál.

A 156 országot rangsoroló listán 2012-ben még a 110., 2013-ban 104., 2016-ban a 91., 2017-ben a 75., 2018-ban a 69. helyen álltunk. A kérdés már csak az, hogy te is így érzed-e?


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból