A 10 legjobb gyógyfürdő a világon

A zűrös hétköznapok után a legjobb hely a regenerálódásra általában egy gyógyfürdő vagy egy wellness hotel. Hazánknak sem kell szégyenkeznie, ha a különleges természetes termál- és gyógyforrásokat vesszük górcső alá, de szerte a világban jobbnál jobb fürdőkre akadunk, ha egy kicsit utánanézünk. Lássuk, hol is vannak és milyenek is a legfantasztikusabb fürdőhelyek, ahol a gyógyulás és az ellazulás garantált!

Sok nevezetes termál fürdő van a világon, ezek közül 10 darab lett kiválasztva a The Culture Trip által, amik között egy magyar fürdő is felkerült a listára. 

Azonban ha te a a privát fürdőzést részesíted előnyben, akkor abban is segíthetünk hogy a jakuzzidat hová tedd.

Az izlandi Kék Lagúna fürdő

A geotermikus fürdőhely Izland egyik legjelentősebb attrakciója. A Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő, és a láván összegyűlt, felhevült tengervíz jótékony hatású és többféle bőrproblémát is orvosol, hőmérséklete télen is nagyon kellemes, 37-39 fokos. Helyi szokás szerint a csodaszép kék vízbe való mártózás előtt le kell zuhanyozni, majd következik a testradírozás, azután pedig a fehér iszappakolás. A lagúna területén szauna és gőzfürdő is működik, sőt, a gyógyvízre épített klinikán egyéb gyógyszolgáltatásokat is igénybe vehetnek a vendégek.

 

A Vilag 10 Legjobb Gyogyfurdoje, Legjobb Gyogyfurdok, Gyogyfurdo, Természetes Gyogyfurdo, Izlandi Kek Laguna Furdo

A magyarországi Széchenyi Fürdő

Nem kérdés, hogy Budapest gyógyfürdő-nagyhatalom, így a top termál helyek között a Széchenyinek (becenevén „Szecska”) is ott a helye, amely Budapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma 21 medencével. Gyógyvize Budapest második legmélyebb kútjából 1246 méter mélyről, 76 °C hőmérsékleten érkezik a felszínre. Az itt található víz ízületi és gerincbetegségek, krónikus ízületi gyulladások, ortopédiai műtétek és balesetek utáni rehabilitáció, gerincbántalmak, idegfájdalmak, valamint a csontrendszer mészhiányos állapotai esetén ajánlott. Az ivócsarnokban különféle belgyógyászati problémák kezelésére alkalmas vizet ihatunk. A fürdő különlegessége nemcsak a vízben, hanem magában az épületben is rejlik, elképesztő látványt nyújt ugyanis a Városliget közepén elterülő hatalmas, reneszánsz stílusjegyeket viselő fürdőpalota maga is.

A Vilag 10 Legjobb Gyogyfurdoje, Legjobb Gyogyfurdok, Gyogyfurdo, Természetes Gyogyfurdo, Magyarorszagi Szechenyi Furdo

A Beppu fürdőkomplexum Japánban

Japánban jól ismert és régi hagyományai vannak a gyógyforrások vagy onszenek hasznosításának; a becslések szerint a 3000-et is eléri ezek száma. Beppu mind közül az egyik legkülönlegesebb, hiszen a világ második, illetve Japán elsőszámú gyógyfürdője a feltörő víz mennyiségét tekintve. A város közel 3750 hőforrással és kb. 168 közfürdővel rendelkezik.

A Vilag 10 Legjobb Gyogyfurdoje, Legjobb Gyogyfurdok, Gyogyfurdo, Természetes Gyogyfurdo, Beppu Furdokomplexum Japanban

A törökországi Kangal gyógyfürdő

A halakkal való gyógyítás világhírű központja, a közép-anatóliai Kangal városától 13 km-re található fürdő. Az itteni meleg vizű tavakban élő, kb. 19 centisre megnövő Garra rufa obtusa nevű hal a világsiker egyik kulcsa. A bőrbetegségeket úgy gyógyítják, hogy tulajdonképpen falatoznak az emberekből. Ez persze nem olyan félelmetes, mint ahogy hangzik, valójában csak az elhalt hámsejtektől szabadítják meg a betegeket, és mindezt persze fájdalommentesen. A főleg vulkanikus ásványokat tartalmazó víz a bőrbetegségekre, izomkárosodásokra és bizonyos idegrendszeri panaszokra is kiváló.

A Vilag 10 Legjobb Gyogyfurdoje, Legjobb Gyogyfurdok, Gyogyfurdo, Természetes Gyogyfurdo, Torokorszagi Kangal Gyogyfurdo

A Termas Geometricas Chilében

A dél-amerikai ország Villarica Nemzeti Parkjában található, egyedi kiépítésű forrásrendszer buja növényzettel körbevett, igazi trópusi hely, amely kiválóan alkalmas arra, hogy mindenki elfeledje aktuális búját-bánatát. A chilei Germán del Sol építész által kreált fürdőben 17 különböző hőmérsékletű meleg- és hidegvizű medence, valamint 2 vízesés található. A meleg víz kb. 30-45 fokos, a hideg 8 fokos. Leginkább Pucónból és Coñaripéből közelíthető meg a legkönnyebben, de az utak minősége miatt a személyautó helyett terepjáró ajánlott.

A Vilag 10 Legjobb Gyogyfurdoje, Legjobb Gyogyfurdok, Gyogyfurdo, Természetes Gyogyfurdo, A Termas Geometricas Chileben

Az olaszországi Saturnia hőforrás

Elképesztő, mit művel olykor a természet! Ez a Rómától kb 180 km-re északra található fürdő is egy csoda, hiszen a mélyből feltörő 37 fokos sziklákra zúduló víz természetes úton formálódott kőmedencékben csobog lefelé, majd folyóként tűnik el a nádasban. A vízben lévő ásványi anyagok és gázok jótékony hatásúak a vérkeringési és légzőszervi problémákra és betegségekre, izomlázra és gyulladásokra. Ezen a vidéken egyébként a természeti kincsek nyugtató és gyógyító hatásait már a Kr. e. II. században felfedezték a rómaiak.

A Vilag 10 Legjobb Gyogyfurdoje, Legjobb Gyogyfurdok, Gyogyfurdo, Természetes Gyogyfurdo, Az Olaszorszagi Saturnia Hoforras

A tibeti Yambajan

A világ egyik legszebb helyen lévő forrásában merülhetsz alá, ha sikerül ide egyszer valahogy eljutnod. Gleccserek, óriási erdők és hófödte hegyek szegélyezik az egész területet. A víz olyan forró, hogy ciszternákban kell lehűteni, hogy azután az arra járó megfáradt utazók 2 medencében élvezhessék jótékony hatásait.

A legszebb látványt talán a hideg reggeleken nyújtja a hely, hiszen ilyenkor a teljes vízfelület fölött forró pára gőzölög és teszi sejtelmessé az elénk táruló, amúgy sem hétköznapi panorámát.

 

A Vilag 10 Legjobb Gyogyfurdoje, Legjobb Gyogyfurdok, Gyogyfurdo, Természetes Gyogyfurdo, A Tibeti Yambajan

A La Grutas de Tolantongo Mexikóban

Romantikus, és lenyűgöző, a természet ajándéka. Talán ezekkel a szavakkal fejezhető ki leginkább a hangulat, amelyet ez a fürdőhely áraszt. Ráadásul nemcsak a nyugalom szigete, hanem nagyon sok egyéb aktív kikapcsolódást is kínál. Tucatnyi természetes forró ásványvízzel teli medence várja itt a látogatókat, akik az óriási vízesések mögé is bepillanthatnak, ahol a hűsítő barlangok felfedezésére is lehetőség van.

A Vilag 10 Legjobb Gyogyfurdoje, Legjobb Gyogyfurdok, Gyogyfurdo, Természetes Gyogyfurdo, A La Grutas De Tolantongo Mexikoban

A kaliforniai Travertine hőforrás

Nem messze Bridgeport városától található, 5 primitív, természeti erők által alakított medencével és csodaszép kilátással a környékre. A feltörő víz tűzforró, de mire végigfolyik a sziklákon, és a fürdő részhez ér, kellemesen meleg, épp alkalmas arra, hogy ellazuljanak benne. Egyéként a fürdőruha használata itt opcionális, de azért a legtöbben viselik!

A Vilag 10 Legjobb Gyogyfurdoje, Legjobb Gyogyfurdok, Gyogyfurdo, Természetes Gyogyfurdo, A Kaliforniai Travertine Hoforras

Banjar fürdő Bali csodálatos szigetén

Baliról az embereknek elsősorban nem a gyógyvíz jut eszébe, és a szigetre utazók sem ezért érkeznek, de ha már itt vagyunk, próbáljuk ki ezt a különleges hangulatú fürdőt. A medencébe 8 mitológiai sárkánygyík szájából folyik a 37 fokos termál víz, amely leginkább reumatikus panaszok gyógyítására ajánlott. A dzsungel közepén található fürdőt jobb minél korábban felkeresni, mivel napközben nagyon sok a turista.

A Vilag 10 Legjobb Gyogyfurdoje, Legjobb Gyogyfurdok, Gyogyfurdo, Természetes Gyogyfurdo, Banjar Furdo Bali Csodalatos Szigeten
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk