Ne beszélj, zenélj! A zene univerzális nyelv, amit a világon mindenhol értenek.  Az pedig, hogy ez a csoda hol történik meg, tulajdonképpen mindegy. Egy klubban. Egy zsúfolt próbateremben. Vagy egy fesztivál nagyszínpadán. Ezek között a különbség viszont óriási lehet. Pontokba is szedtük, miért jobbak a klubkoncertek a fesztiválkoncerteknél.

1Megfelelő körökben

Ghostpoet: Senki sem szereti, ha versmondás közben zavarják – Kritika

Teljesen érthető reakció volt ez a pofátlan viselkedésre. Néhányan helyrerakták az illetlenül viselkedő lányokat, akik végül távoztak az első sorból. Ezután a közönség tapssal és hangos dübörgéssel visszahívta a zenészeket. Folytatódhatott a koncert. A tanár bácsi rendet tesz Mikor Ejimiwe visszajött, elmagyarázta a közönségnek, hogy a legjobbat akarja kihozni magából, hogy szuper show-t csináljon nekünk, ami nem megy, ha közben az orra előtt folyamatosan beszélgetnek.

Egy klubkoncert emberibb és meghittebb, mint szinte bármi a világon. Egy kisebb vagy nagyobb teremben összegyűlnek azok az emberek, akik szeretik és értékelik az elő zenét. Hasonló érdeklődésűek jönnek össze, akik az adott bandát kedvelik. Támogatják őket jelenlétükkel és azzal, hogy megvásárolják a jegyet egy-egy fellépésükre.

A zenészeket egy klubkoncerten emberi közelségből figyelheted minden tisztelettel. Nem úgy, mint egy fesztiválon, ahol elveszel az „embertengerben”, miközben egy kivetítőt pásztázol, ahol az énekes a színpadon akkora, mint a szélvédődre ragadt kis bogár.

Közben te jómagad olyanokkal töltöd az idődet, akiknek nem is jelent semmit, ami azokban a pillanatokban történik.