Lehagyta a tűzoltókat, hogy menthesse a laptopját az író az égő házból

A 35 éves Gideon Hodge épp a napi igát húzta a munkahelyén, New Orleans központjában, amikor a barátnője hírt adott a házuk épségéről: lángokban áll. De a nagyobb baj mégsem a ház volt, hanem a laptop.

Háromszor is riasztott a tűzjelző, körülbelül negyed 12 órakor. Több mint két órával később, miután 67 tűzoltó érkezett meg a helyszínre, elég vizet engedtek, hogy a közeli utcák is úgy nézzenek ki, mintha épp áradás történne. Sérülést nem jelentettek.

The advocatenek köszönhetően egy (rövid) videót is láthatunk az esetről:

A 35 éves Gideon Hodge dráma-, regényírónak és színésznek vallja magát – mondta a The advocate újságírójának.

Amikor a menyasszonya felhívta, majd közölte vele, hogy a lakásuk ég, Gideon munkáját ott hagyva, Mid-City-ből a helyszínre rohant. Ennek oka, hogy realizálta, két kész kézirata is elveszhet, ha nem cselekszik. Mit tehet ilyenkor egy író? Tűzoltókat megszégyenítve rohant be a lakásba, lehagyva így a lánglovagokat is, ahol szerencséje volt, és kimenthette féltett kincsét, rajta a két kész novellát is.

Gideon Hodge / Égő ház
Hodge épp az értékes laptopot mutatja a tűzoltónak / Fotó: The advocate

Clad (egy szemtanú – a szerk.) úgy nyilatkozott az újságíróknak, hogy a #photobomb mellette olyan volt, mintha Joker készített volna photobombot Batmanről és Robinról, amikor Hodge berohant a lánglovagok elől. Nem is gondolkodott azon, hogy mennyire szétterjedt a füst. És azzal sem törődött, hogy a tűzoltók megállás nélkül kiabáltak utána, hogy álljon meg – végül sikerült megragadnia az értékes laptopot.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Bárki, aki már létrehozott bármilyen művészetet,  az sosem cserélné el másra. Ezek [két regény] sokkal többek, mint az életem munkája[/perfectpullquote]

– mondta el őszintén Hodge.

A férfi azt is megosztotta a jelenlévőkkel, hogy nem hezitált, mielőtt befutott:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A józanságom riasztása ellenére berohantan, és megkaparintottam. Nem is érzékeltem abban a pillanatban, hogy meg lennék rémülve.   [/perfectpullquote]

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A laptop ép volt, az asztal a segítségére volt az “özönvíz” ellen is. A töltő viszont használhatatlanná vált   [/perfectpullquote]

– tette hozzá. 

Gideon Hodge / Égő ház
Az égő ház oltás közben / Fotó: The advocate
Az üres ház, ahol a tűz kezdődött, 1, 255 dolláros (júniusi) idézést kapott, tudták meg a Városi Önkormányzattól. Egy bizonyos David Klump, márciusban tartózkodási engedélyekért folyamodott a tulajdonért, bár a városi szóvívó elmondása szerint soha nem fizetett engedélyekért. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból