A lengyel főparancsnokság elárulta, miért nem észlelte az ország légvédelme korábban a Przewodów felé tartó rakétát.

Az orosz-ukrán háború kezdete óta minden közeli országban fokozottabban működik a légvédelmi rendszer, így logikátlannak tűnhet, hogy Lengyelország miért nem észlelte az ország felé tartó rakétát. A főparancsnokság tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy mi történt, írjaBlikk.

Egyetlen hadsereg sem rendelkezik olyan légvédelmi rendszerrel, amely az egész ország területét védi.

“A rakétatámadás jellemzője, hogy egy kiválasztott célpontra célzott csapást mér, nem pedig több célpont nagy területen történő megsemmisítését célozza.”

A rendszerek feladata többek között a kritikus infrastruktúrák védelme

– írták. Tehát Lengyelország légvédelme nem bukott meg egyetlen próbán sem, egyszerűen nem volt okuk arra, hogy figyeljék a térséget, mivel lég- és rakétavédelmi rendszereket a légibázisok, parancsnoki központok és más kritikus létesítmények védelmére szoktak kiépíteni. Szuperhatalmak esetében előfordul, hogy fővárosok védelmére is kitérnek, de a rendszerek lényegében soha nem védenek országhatárok közelében fekvő gabonamezőket.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.