Tegnap, azaz november 20-án tartottuk a gyermekjogok világnapját. Ennek tiszteletére egész Budapest kék fényárban úszott. A Lánchíd, Hotel Clark és a MüPa is. 

Az ikonikus, dunai látképek részét képezi a Lánchíd, a Hotel Clark vagy a MüPa. És ezek az építmények mind-mind kék fényárban úszott a gyermekjogok világnapja alkalmából. Lenyűgöző fotók!

Az „UNICEF-kékbe” öltöztetett épületek arra hívták fel a figyelmet, hogy bár a gyermekjogi egyezmény minden gyerekre vonatkozik, megkülönböztetés nélkül, mégis milliók élnek ma is szélsőségesen kiszolgáltatott helyzetekben.

Leonardo da Vinci és a budapesti Lovas a felújított Szépművészeti Múzeumban

A reneszánsz mesterhez köthető budapesti lovasszobor Leonardo da Vinci tíz rajzával, valamint az általa inspirált kortársa, Giovanni Francesco Rustici szobraival és antik művekkel együtt tekinthető meg a kiállításon. Leonardo da Vinci halálának jövőre esedékes 500.

Az UNICEF Magyarország Gyerekhang kampányának üzenete az is, hogy figyeljünk a gyerekekre, hallgassuk meg a véleményüket – ne csak az ünnepnapon, hanem az év minden napján.

Így festett tegnap Budapest:

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet