Bár munkáltatója nem indított fegyelmi eljárást Lestár Ferenc orvos ellen, mégis felfüggesztették az állásából, tehát nem dolgozik.

Megosztó az orvos személye

A civilben testépítéssel is foglalkozó Lestár Ferencre egy házaspár támadt rá múlt szombaton, amikor nem akarta beállítani a gyógyszerekkel a nő vérnyomását. Az ügyben rendőrségi eljárás is indult, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt, a házaspárt gyanúsítottként hallgatták ki, ami ellen panasszal éltek – írta a 24.hu.

Nemrég kiderült, hogy egy volt kolléganője is felszólalt az orvos ellen és azt állította, hogy őt szintén bántalmazta a férfi. A doktornő feljelentést tett. Azt mondta, ha nem kap segítséget, meg is halhatott volna. Ez az eset még 2018-ban volt.

Dr. Lestár Ferencet a stílusa miatt több munkahelyéről is kirúgták. Amikor együtt dolgoztunk a dunakeszi orvosi ügyeletben, nem voltam hajlandó neki lepecsételt receptet adni, amit annyira zokon vett, hogy székestől nekinyomott a radiátornak és fojtogatott. A sofőr meghallotta a kiabálásomat, és levette rólam őt. Ez az ember szerintem egy pszichopata

– nyilatkozta a nő.

Működési engedélye is kérdéses

Bár Zacher Gábor, a munkáltatócég vezetője azt nyilatkozta, hogy nem tudtak az előéletéről, úgy látszik egyre több minden kiderül az orvossal kapcsolatban – ez állhat a fordulat hátterében.

A legutóbbi jelentések szerint határozatlan időre felfüggesztették a férfit, akiről úgy tudják, hogy 2009 óta nincs is működési engedélye. Ez lényegében annyit jelent, hogy az esetleges szakmai felelősséget a feletteseinek kell vállalnia helyette.
A férfit egyik lapnak sem sikerült ezidáig elérnie, további fejlemények egyelőre nincsenek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet