Miközben Putyin az oroszok nukleáris elrettentő erejével fenyeget, Zelenszkij ma Kijevtől 150 kilométerre, a Pripjaty folyó határmenti szakaszán egy orosz delegációval találkozik.

Ígéretet is kaptak az ukránok

Egyes orosz források szerint egy ukrán delegáció indult Homelbe Oroszország képviselőivel tárgyalni, és korábban arról maga az ukrán elnök számolt be, hogy beszélt a fehérorosz elnökkel, Alekszandr Lukasenkával, azonban akkor még részleteket nem árult el a tárgyalásokról – írta a 24.hu.

Nem sokkal ezelőtt azonban Volodimir Zelenszkij is megerősítette: megállapodtak abban, hogy egy ukrán delegáció előfeltételek nélkül találkozik az orosz delegációval az ukrán-fehérorosz határon. Lukasenka pedig állítólag ígéretet tett, hogy addig minden katonai tevékenységet felfüggesztenek, amíg az ukránok Fehéroroszországban tartózkodnak.

Csernobiltól nem messze ülnek le tárgyalni

Az ukrán elnök Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy az orosz delegációval Kijevtől 150 kilométerre, a Pripjaty folyó határmenti szakaszán találkozik. Pripjaty Csernobiltól néhány kilométerre van, ahol az atomerőművet az oroszok még csütörtökön foglalták el. Jevgenyij Jenin, ukrán belügyminiszter-helyettes azt is bejelentette, a tárgyalásokra helyi idő szerint hétfőn reggel került majd sor.

Zelenszkij korábban nemet mondott egy Fehéroroszországban szervezett találkozóra, mert az oroszok Fehéroroszország irányából is támadták őket. Most azonban úgy tűnik, hogy miközben Vlagyimir Putyin nukleáris elrettentő erőivel fenyeget, egy másik fronton a két fél tárgyalni készül egymással.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet