Nagy újítás a Lidl kasszáinál, erre érdemes figyelnie

A Lidl Magyarország áruházaiban új, környezetbarát, ugyanakkor tartós nyugtákat vezetett be. A vállalat ezáltal is hozzájárul környezetünk megóvásához és környezetbarátabbá teszi a vásárlást a fogyasztók számára.

A Lidl innovációra szánta el magát

Az új, környezetbarát Lidl nyugta bevezetése fontos építőköve a Lidl fenntarthatóság iránti elkötelezettségének, írja az Origo. A blokkhoz használt innovatív, kék színű hőpapír felelős erdőgazdálkodásból származik és FSC-tanúsítvánnyal rendelkezik, emellett ellenáll a napfénynek így tartósan tárolható anélkül, hogy kifakulna.

További előny a vásárlók számára, hogy olaj- és vízálló, amelynek köszönhetően rendkívül tartós.

A nyugtatekercsek csomagolása is optimalizálódik

Az sem probléma, ha a nyugta a vásárolt élelmiszerrel közvetlenül érintkezik, mert anyaga teljesen ártalmatlan az egészségre. Ha pedig már nincs rá szükség, a szelektív hulladékgyűjtőbe dobható és újrahasznosítható.
A nyugtacsere során a nyugtatekercsek csomagolása is optimalizálódik, mivel a nyugtatekercsek csomagolására nem használnak már műanyagot. Az átállás hozzájárul a Schwarz csoport REset Plastic stratégiájához is: az új csomagolással évente 30 tonna műanyagot takarítanak meg a teljes Schwarz csoportnál.
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk