A Lidl helyi vezetősége azonnal értesítette a rendőrséget a maszkellenes tüntetők miatt.

Két óráig tartották fel a vásárlókat a maszkellenes tüntetők

Szokatlan eset történt a szlovákiai Privigye (Prievidza) egyik Lidl-üzletében, amikor szerdán egy nagyobb csoport maszkellenes tüntető elfoglalta az üzletet, fizetés nélkül ettek, sőt még a pénztárakat is elállták – írja az Ujszo.com.

A vezetőség értesítette a rendőrséget, majd a maszk nélküli rendbontóknak lehetőséget adtak a fogyasztásuk rendezésére, ha felmutatják a személyi igazolványukat, de sokan inkább a rövidebb utat választották, és elmenekültek.
A művelet két óráig tartott, ezzel feltartva a többi vásárlót. A rendőrség megtalálta az elkövetőket, akikre valószínűleg pénzbüntetés vár.
Az esetről videó is készült:

Az elmúlt hónapokban egyre inkább megsokasodtak az oltásellenesek erőszakos reakciói. Nemrégiben beszámoltunk egy németországi esetről, amikor egy férfi lelőtte a fiatal benzinkutast, aki maszkviselésre szólította fel a férfit. Egy nebraskai nő pedig szándékosan leköhögött egy nőt és annak lányát, majd követte is egy boltban, mert zavarta, hogy ők maszkot viselnek, amit ő ellenez. Az állásába került a nőnek, amiért leköhögte a családot.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.