Lili Reinhart, a Riverdale sorozat sztárja bevallotta másságát a nyilvánosság előtt, és a #BlackLivesMatter-tüntetők mellé állt.

A színésznő eddig nem vallott biszexualitásáról

A rendőri túlkapás miatt életét vesztett George Floyd ügyében számos híresség emelte fel a szavát, többek között Taylor Swift is, aki korábban a melegek jogaiért is kiállt.

Lili Reinhart Instagram-sztoriban osztotta meg a rajongóival, hogy részt vesz az LGBTQ-emberek és a feketék jogai mellett tüntetők demonstrációján Kaliforniában, írja a People. Azonban nem csak ennyiből állt a bejelentése, hiszen “előbújt”.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Még sohasem hoztam nyilvánosságra ezelőtt, de egy büszke biszexuális nő vagyok. És ma csatlakozom ehhez a demonstrációhoz. Csatlakozz te is[/perfectpullquote]

– coming outolt a színésznő.

Lili Reinhart
/ Fotó: Lili Reinhart Hivatalos Instagram-Oldala

Reinhart mostanában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Riverdale sorozatbéli partnerével, Cole Sprouse-zal randizik, akivel a szériában is szerelmespárt alakítottak. Sprouse-t egyébként az egyik tüntetésen le is tartóztatták.

Reinhart elítéli az ország vezetőit

Reinhart azután posztolt, hogy elindult a Pride hónap, illetve azért, mert a George Floyd halála következtében kialakult országos tüntetéssorozat továbbra is folytatódik. Az afroamerikai férfi rendőri intézkedés következtében vesztette életét, amely Amerika-szerte antirasszista tüntetésekhez és fosztogatásokhoz vezetett.

Fotók: Az Egyesült Államok-beli antirasszista tüntetések második napja

Bár a polgármesterek kijárási tilalmat rendeltek el, és sokak felháborodására Trump a Nemzeti Gárda bevetésével és gumilövedékekkel fenyegetőzik, a tüntetések nem látszanak csitulni. George Floyd halála miatt, valamint a fekete bőrű lakosság ellen fellépő rendőri brutalitás és a fehér felsőbbrendűséggel átitatott társadalmi berendezkedések ellen tüntetések sorozata kezd kibontakozni az Egyesült-Államokban.

„Nem tudom elképzelni azt a borzalmat, hogy valaki a bőrszíne miatt nem kapja meg a megfelelő védelmet a vezetőktől. Szégyellem magam az ebben az országban lévő rasszizmus miatt. Megtanultuk az általános iskolában, hogy a rendőrtisztekre segítőkész és barátságos vezetőként tekintsünk. De a vezetőink ma megbuktak előttünk” – vélekedett Reinhart.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet