Követem Sztárok Lili Reinhart büszke biszexuális nőként áll ki a feketék...

Lili Reinhart büszke biszexuális nőként áll ki a feketék jogaiért

Promóció

Lili Reinhart, a Riverdale sorozat sztárja bevallotta másságát a nyilvánosság előtt, és a #BlackLivesMatter-tüntetők mellé állt.

A színésznő eddig nem vallott biszexualitásáról

Promóció
- Advertisement -

A rendőri túlkapás miatt életét vesztett George Floyd ügyében számos híresség emelte fel a szavát, többek között Taylor Swift is, aki korábban a melegek jogaiért is kiállt.

Lili Reinhart Instagram-sztoriban osztotta meg a rajongóival, hogy részt vesz az LGBTQ-emberek és a feketék jogai mellett tüntetők demonstrációján Kaliforniában, írja a People. Azonban nem csak ennyiből állt a bejelentése, hiszen “előbújt”.

Még sohasem hoztam nyilvánosságra ezelőtt, de egy büszke biszexuális nő vagyok. És ma csatlakozom ehhez a demonstrációhoz. Csatlakozz te is

– coming outolt a színésznő.

/ Fotó: Lili Reinhart hivatalos Instagram-oldala

Reinhart mostanában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Riverdale sorozatbéli partnerével, Cole Sprouse-zal randizik, akivel a szériában is szerelmespárt alakítottak. Sprouse-t egyébként az egyik tüntetésen le is tartóztatták.

Reinhart elítéli az ország vezetőit

Reinhart azután posztolt, hogy elindult a Pride hónap, illetve azért, mert a George Floyd halála következtében kialakult országos tüntetéssorozat továbbra is folytatódik. Az afroamerikai férfi rendőri intézkedés következtében vesztette életét, amely Amerika-szerte antirasszista tüntetésekhez és fosztogatásokhoz vezetett.

Fotók: Az Egyesült Államok-beli antirasszista tüntetések második napja

Bár a polgármesterek kijárási tilalmat rendeltek el, és sokak felháborodására Trump a Nemzeti Gárda bevetésével és gumilövedékekkel fenyegetőzik, a tüntetések nem látszanak csitulni. George Floyd halála miatt, valamint a fekete bőrű lakosság ellen fellépő rendőri brutalitás és a fehér felsőbbrendűséggel átitatott társadalmi berendezkedések ellen tüntetések sorozata kezd kibontakozni az Egyesült-Államokban.

„Nem tudom elképzelni azt a borzalmat, hogy valaki a bőrszíne miatt nem kapja meg a megfelelő védelmet a vezetőktől. Szégyellem magam az ebben az országban lévő rasszizmus miatt. Megtanultuk az általános iskolában, hogy a rendőrtisztekre segítőkész és barátságos vezetőként tekintsünk. De a vezetőink ma megbuktak előttünk” – vélekedett Reinhart.

Promóció
ForrásPeople
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3