Lionel Richie életét megfilmesítik, mert Elton Johnnak és Freddie Mercury-nak bevált

Musicalfilm készül Lionel Richie életéről a Walt Disney filmstúdióban All Night Long munkacímmel.

Ha már Elton John és Freddie Mercury, akkor Lionel Richie miért ne?

A produkció, amelynek forgatókönyvét Pete Chiarelli írja, az All Night Long (Egész éjszakán át)munkacímet kapta – számolt be róla a The Hollywood Reporter. A cím Richie 1983-as számára utal, ami annak idején felkerült a zenei toplista csúcsára.

lionel richie all night long film hello elete
Lionel Richie / Fotó: Alan Silfen

A film a hollywoodi szaklap értesülése szerint az Abba dalaiból készült Mamma Mia! musicalfilmhez hasonlóan Richie számaiból formál kerek történetet, ugyanakkor a zenész életét is beleszövi.

Kiderült, hogy Freddie Mercury majdnem cameózott Elton John Rocketmanjében

A Bohém rapszódia és a Rocketman nem csak azért korrelál, mert britlegendákról van szó. Dexter Fletcher is összeköti a két életrajzi filmet, aki mindkettőt rendezte. És persze nem is beszélve arról, hogy hasonló témát dolgozott film mindkét esetben. Fletcherben felmerült, hogy összeköthetné ténylegesen is a filmeket.

A Disney moziban akarja forgalmazni a filmet, mivel az utóbbi években több híres zenészről szóló kasszasiker, köztük a Rocketman és a Bohém rapszódia is jelezte, hogy ez a téma érdekli a közönséget. Nem csak kasszasiker lett a két film, de Oscar-díjakat is elhoztak különböző kategóriákban: előbbi a legjobb eredeti betétdal, míg utóbbi esetében Rami Malek a legjobb férfi főszereplő kategóriájában. Sőt, Freddie Mercury életéről szóló Bohém rapszódia a Golden Globe-díjátadón egyenesen tarolt.

Elévülhetetlen sikerek

Richie a nyolcvanas évek zenei sztárja volt. Legnépszerűbb számai közé tartozik az All Night Long, a Hello, a Say You, Say Me, az Endless Love és Dancing on the Ceiling is. Több mint 90 millió lemezét vették meg világszerte, és négy Grammy-díjat nyert. A We Are the World című számot együtt írta Michael Jacksonnal.

Lionel Richie – All Night Long (All Night)

REMASTERED IN HD! Listen / Order my new LIVE album, Hello From Las Vegas: https://lionelrichie.lnk.to/HelloFromLV Explore the music of Lionel Richie: https:/…

Pályafutása újabb lendületet kapott, miután beült az American Idol zsűrijébe. A tehetségkutató műsort évekig a Fox televízió sugározta, de később a Disney-hez tartozó ABC csatornához került.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból