Los Angeles betiltja a szőrme kereskedelmét és előállítását

San Fransisco példáját követve most Los Angeles is bevezeti a szőrme előállításának és értékesítésének tilalmát. Kedden a nyugati-parti metropolis városi tanácsa egyhangúan megszavazta a tilalom 2020-ig történő bevezetéséről szóló intézkedést.

Ezzel Los Angeles lesz az USA legnagyobb városa, ami megvalósítja a prémmentes jövőt. A kezdeményezés nem példa nélküli az Amerikai Egyesült Államokban: San Fransisco, West Hollywood és Berkeley elsők között vezették be a szőrme tilalmát az észak-amerikai országban. West Hollywood még 2013-ban. A városi tanácsnak arról még döntenie kell, hogy a tilalom a vallásgyakorlás során történő használatra is vonatkozik-e. Ilyen például a haszid zsidók által viselt szőrmekalap.

A kiskereskedőknek 2 évük van arra, hogy eladják szőrméből készült meglévő készleteiket, a táskákat, kabátokat, egyéb ruházati cikkeket és kiegészítőket. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ezzel Los Angeles kinyilvánítja véleményét és azt mondja, nem leszünk többé bűnrészesek abban az embertelen és hitvány szőrmekereskedelemben, ami évek óta folyik   [/perfectpullquote]

– mondta Bob Blumenfield, a városi tanács egyik tagja, az intézkedés kezdeményezője. Majd hozzátette: “Próbálunk példát mutatni az állam és az ország többi részének.”

Los Angeles Bans Fur Sales Rally
A Szőrme Használata Ellen Tiltakozók Los Angeles-Ben / Fotó: Peta

A PETA, amerikai állatvédő szervezet üdvözölte a lépést. Mint fogalmaztak:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A mai döntés nagyon nagy hatású. Ha Los Angeles felemeli a szavát, a világ odafigyel rá. L.A. ma a legnagyobb és legjelentősebb olyan város, amelyik azt mondja a világnak, hogy a szőrme halott.”   [/perfectpullquote]

Los Angeles a világ egyik legnagyobb divatipari városa, körülbelül 4.000 ruházati üzlet található a belvárosában. 

Nemrég a Brit Divat Tanács is történelmi lépésre szánta el magát: kitiltotta a Londoni Divathétről a szőrmét.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból