San Fransisco példáját követve most Los Angeles is bevezeti a szőrme előállításának és értékesítésének tilalmát. Kedden a nyugati-parti metropolis városi tanácsa egyhangúan megszavazta a tilalom 2020-ig történő bevezetéséről szóló intézkedést.

Ezzel Los Angeles lesz az USA legnagyobb városa, ami megvalósítja a prémmentes jövőt. A kezdeményezés nem példa nélküli az Amerikai Egyesült Államokban: San Fransisco, West Hollywood és Berkeley elsők között vezették be a szőrme tilalmát az észak-amerikai országban. West Hollywood még 2013-ban. A városi tanácsnak arról még döntenie kell, hogy a tilalom a vallásgyakorlás során történő használatra is vonatkozik-e. Ilyen például a haszid zsidók által viselt szőrmekalap.

A kiskereskedőknek 2 évük van arra, hogy eladják szőrméből készült meglévő készleteiket, a táskákat, kabátokat, egyéb ruházati cikkeket és kiegészítőket. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ezzel Los Angeles kinyilvánítja véleményét és azt mondja, nem leszünk többé bűnrészesek abban az embertelen és hitvány szőrmekereskedelemben, ami évek óta folyik   [/perfectpullquote]

– mondta Bob Blumenfield, a városi tanács egyik tagja, az intézkedés kezdeményezője. Majd hozzátette: “Próbálunk példát mutatni az állam és az ország többi részének.”

Los Angeles Bans Fur Sales Rally
A Szőrme Használata Ellen Tiltakozók Los Angeles-Ben / Fotó: Peta

A PETA, amerikai állatvédő szervezet üdvözölte a lépést. Mint fogalmaztak:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A mai döntés nagyon nagy hatású. Ha Los Angeles felemeli a szavát, a világ odafigyel rá. L.A. ma a legnagyobb és legjelentősebb olyan város, amelyik azt mondja a világnak, hogy a szőrme halott.”   [/perfectpullquote]

Los Angeles a világ egyik legnagyobb divatipari városa, körülbelül 4.000 ruházati üzlet található a belvárosában. 

Nemrég a Brit Divat Tanács is történelmi lépésre szánta el magát: kitiltotta a Londoni Divathétről a szőrmét.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.