Már csak pár nap és kezdődik a müncheni Oktoberfest. Európa hatalmas sörünnepélye szeptember 22. és október 7. között várja a folyékony kenyér szerelmeseit. Ebből az alkalomból a Lufthansa is meglepetéssel készül: lesz dirndli és csapolt sör.

Hirdetés

A közelgő Oktoberfest alkalmából a Lufthansa legénysége tradicionális bajor viseletbe öltözik, és még sört is csapolnak a fedélzeten!

A legénység hagyományos bajor öltözetet visel / Fotó: picture-alliance / dpa / K. Roßkopp

Az első járat, ahol a legénység hagyományos öltözetet visel, szeptember 19-én indul New Yorkba. Ezt követi több is Európa különböző városaiba, de lesznek ilyenek Szingapúrba és Sanghajba is.

Az 1960-as évek hagyományát felelevenítve frissen csapolt sör lesz elérhető a Lufthansa járatain hosszú idő után először.

Erre a célra egy repülésre alkalmas hordót üzemelnek be, ahol a széndioxid nyomást egy szelep szabályozza.

Sört is csapolnak majd a Lufthansa fedélzetén / Fotó: picture-alliance / dpa / K. Roßkopp

Ez akadályozza meg a túlnyomást a fedélzeten, és így a csapolás 10.000 méteres magasságban is lehetővé válik. Sajnos a mókát csak a business class utasai fogják tudni élvezni.

Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy Usain Bolt nem csak a futást, hanem a pezsgőivást is kipróbálta a súlytalanság állapotában egy Airbus A310 fedélzetén.

Hirdetés