A hatalmas patkányok akár három napig is képesek taposni a vizet, hogy a vécéken keresztül betörjenek az otthonokba.

Egyre nagyobb a probléma és a patkányok is

A szakemberek szerint robbanásszerűen megnőtt a helyi patkánypopuláció, így azt tanácsolják, hogy mindenki szereljen be gátló kapukat a csatornarendszerébe, ha nem akarja, hogy a rágcsálók bejussanak az otthonába – írta a Daily Star.

Több angliai városban is egyre nagyobb problémát jelentenek a kártevők. Némelyik állat állítólag akkora, mint egy macska és simán túlél néhány napot a csatornarendszerben úszva is. Bár a probléma nem újkeletű, soha nem látott méreteket kezd ölteni.

Ha akarnak, bejutnak a patkányok

Ian Helands kártevőirtó szakértő részletes figyelmeztetést adott ki.

Minden eddiginél több hívást kaptam olyan háztulajdonosoktól, akik zajt hallottak, belenéztek a vécéjükbe, és egy óriási patkányt találtak. Senki sincs biztonságban. A patkányok kiváló úszók, hajlékony csontjaik vannak, és a legkisebb helyekre is be tudnak préselődni

– nyilatkozta.
A szakember szerint a rágcsálók három percig képesek visszatartani a lélegzetüket, és három napig tudnak vízben taposni ahogy a szennyvízcsöveken felúsznak. “Ravaszak és egyre bátrabbak. Alapvetően, ha be akarnak jutni az otthonodba, akkor be is fognak” – jelentette ki Helands.

Ha nem is a házunkkal, de jobb ha vigyázunk, ugyanis nemrég egy férfi borzadt el, miután beleharapott egy döglött patkányba, amelyet a fagyasztott zöldségeiben talált. Azt hitte, hogy articsóka – de visszavitte az üzletbe és meg is mutatta, hogy nem az.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet