Madártej recept vanilla pudinggal? Madártej torta? Madártej szelet? Madártej recept egyszerűen? Bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni.
Hozzávalók a madártej recepthez:
- 1 liter tej
6 db tojás
kb 15 dkg cukor
1 vanília rúd kikapart magja
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A tejet felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben fél perc alatt először az egyik, majd másik oldalát is megfőzzük, szűrőkanállal kiemeljük és jól lecsepegtetve tálra tesszük.
Kapcsolódó cikk
Erzsébet királynő cukrásza megosztja különleges fánk receptjét
Már csak egy csésze breakfast tea, és kész is az uralkodói uzsonna!
A tojások sárgáját a cukorral, vanília magjaival simára keverjük. A forró tejbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük és addig hagyjuk a tűzön, míg kissé besűrűsödik.
Levesszük a tűzről, majd kihűtjük és hidegen, habgaluskákkal a tetején tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp: ‘Kis reszelt citromhéj is jót tesz neki, most nem volt itthon, de így is nagyon finom.
Kapcsolódó cikk
Bajban vagy, hogy milyen süteményt tálalj karácsonykor? – Mutatunk három egyszerű receptet!
Ha gyorsan kell összedobnod valamilyen süteményt karácsonyra, ezeknek biztosan sikere lesz.