A Magashegyi Underground lassan tíz éve úttörő szerepet töltött be a hazai könnyűzenei piacon a szimfonikus megszólalás meghonosításában. És ezt utána számtalan hazai előadó vett át és követett sikeresen.

Most még bátrabb lépést tesznek: a költészet világát hozzák be a komolyzenével átitatott dalok közé. Legújabb műfajközi kalandjuk gyümölcsei a leghíresebb mai költő-írónő Tóth Krisztina verseire komponált dalok. December 2-án, a Budapest Kongresszusi Központban hallhatjuk először az új dalokat, egy alaposan átgyúrt-áthangszerelt szimfonikus koncert keretein belül.

Mu Lineup 2018
Magashegyi Underground Szimfonikus Koncertet Ad Az Akvárium Klubban

A nagyszabású előadáson emellett a korábbi lemezeiken szereplő megzenésített verseket is előadják majd: olyan ritkán játszott dalok is elhangzanak, mint Závada Péter Szinopszisa vagy Parti-Nagy Lajos Nyár, némafilmje – ezeket kizárólag a csapat szimfonikus koncertjein lehet hallani élőben, ezért is érdemes ellátogatni az eseményre.

A koncert felvezetéseként készítettek egy különleges videót is, a már-már magashegyi családtagnak számító Beck Zolival (30Y) közös, Látod című dalukra – egy Somló-hegyi kápolna falai között.

Beck Zoli végre újra meghalt a színpadon / ContextUs

A cím természetesen félrevezető: nem halt meg a szó szoros értelmében a 30Y frontembere, Beck Zoli. Inkább olyan koncertet adott a többi taggal együtt, amit rég láttunk tőlük: az egész zenekar több mint 100%-on égett. Ilyen egy tökéletes koncert.

A kisfilm tökéletes ízelítőt ad a nagyszabású koncertből, hiszen egyrészt Beck Zoli is ott lesz majd a Budapest Kongresszusi Központban, másrészt a decemberi koncert új hangszereléseiben a kórus is hangsúlyos szerephez jut.

Az esemény a Magashegyi Underground legfontosabb és legnagyobb idei koncertje lesz, új műsorral, rendkívüli látvánnyal és számos vendéggel.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Új és még újabb képi világ, új és még újabb hangszerelések, költészet, vendégművészek, tökéletes hangzású kórus és egy új, mélyen életigenlő koncertnek lehetnek szem- és fültanúi december 2-án. Kezdjük együtt az ünnepeket![/perfectpullquote]

– szól a zenekar invitálása a különleges koncertre.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. december 2., 19 óra

Helyszín: Budapesti Kongresszusi Központ

Jegyár: 4.900 HUF-tól

Jegyfoglalás: ITT

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet