Nézem Fotó A Magnum fotóügynökség felülvizsgálja képeit a gyermekek szexuális kizsákmányolása...

A Magnum fotóügynökség felülvizsgálja képeit a gyermekek szexuális kizsákmányolása miatt

Promóció

A Magnum fotóügynökség felülvizsgálja archívumát a  kiskorúak szexuális kizsákmányolásának vádja miatt.

A Magnum fotóügynökség felülvizsgálja archívumát

Promóció
- Advertisement -

A Magnum Photos a világ egyik leginkább ünnepelt fotográfiai ügynöksége felülvizsgálja a több mint egymillió képből álló archívumát a kiskorúak szexuális kizsákmányolásának vádja miatt, írja a The Guardian. Az ügynökség alapítói között olyan nevek is szerepelnek, mint Robert Capa és Henri Cartier-Bresson. Az ügynökség készített fotósorozatot számkivetett gyerekekről és ikonikus pillanatokat megörökítő utcai életképekről is.

Magnum Photos / Fotó: Independent Photo Agency

A Magnum elnöke, Olivia Arthur nyilatkozatban jelentette ki, hogy mélyreható belső vizsgálatot tartanak annak érdekében, hogy áttekintsék, milyen munkák találhatóak az ügynökség archívumában.

Az utóbbi időben figyelmeztettek bennünket az archívumban a történelmi anyagokkal kapcsolatos problémákra, amelyek a képek, feliratok és kulcsszavak tekintetében merültek fel és mi ezeket komolyan vesszük

– állítja Olivia Arthur.

A Magnum Photos 73 éves fennállása óta több mint egymillió kép került az ügynökség archívumába, így ezek áttekintése nem kis feladat. A szexmunkások és szexuális kizsákmányolás dokumentációja hosszú múltra tekint vissza a fotóriporterek történetében. A Magnum elismerte, hogy mindkét témában rendelkeznek fotókkal és ezeket felcímkézték a szélesebb nyilvánosság elérése érdekében.

A szexrabszolgákat nevelő Allison Mack bűnösnek vallotta magát

A információi szerint Allison Mack színésznőt azzal vádolják, hogy Keith Raniere nevű társával éveken át zsaroltak nőket. A vád szerint titkos és kegyetlen szektát üzemeltetett, amelyben nőket bántalmaztak és kényszerítettek szexre. Allison Mack az NXIVM névre keresztelt amerikai önsegítő szervezet fő beszervezőjeként dolgozott.

A probléma akkor indult, amikor a Fotoppers fotós weboldal megvádolta a Magnumot, hogy gyermekekről készült szexuális tartalmakat, meztelenséget és a kiskorúak kizsákmányolását népszerűsítik.

A kritikák leginkább az 1989-ben készült fotósorozatot támadják, amelyet David Alan Harvey készített a bangkoki szexmunkások életét dokumentálva. Számos fotográfia nyílt szexualitást tartalmaz, amelyeket 13 és 18 éves tini lányok címkével jelöltek meg a keresési találatok érdekében.

“These photos are very different from my usual work. After decades of a certain type of photography, very kinetic and very dynamic, I have found myself looking for moments of silence.” – @paolopellegrin⁠ .⁠ Today on Magnum, @paolopellegrin reflects on a period of introspection in which he turned his camera away from the immediate impacts of the pandemic, and toward documenting his family.⁠ .⁠ PHOTO: Switzerland. 2020.⁠ .⁠ © @paolopellegrin/#MagnumPhotos

No Description

Olivia Arthur elismerte, hogy ezek a megjelölések problematikusak és félreérthetőek. Éppen ezért hozzákezdtek a mélyreható belső vizsgálathoz az archívum tartalmának felülvizsgálata érdekében.

A bangkoki szexmunkások fotói voltak kifogásolhatóak

Paul Lowe a University of the Arts London dokumentarista fotózást oktató tanára kifejtette, hogy számos kérdést kell még tisztáznia a fotóügynökségeknek azzal kapcsolatban, hogy milyen etikai irányelvek szerint használják fel és hozzák nyilvánosságra a fotókat.

Amikor a hallgatás felér egy árulással – Szexuális zaklatás Isten kegyelméből – Kritika

Francois Ozon legújabb alkotása megtörtént eseményeken alapuló dráma és tanulmány is – dokumentumfilmes elemekkel.Az Isten kegyelméből film az eltussolásról, a hallgatásról és az Isten nevében történő hazudozásról mesél. isten kegyelméből film, isten kegyelméből kritika, francois ozon új filmje, papi pedofília film

A képek tekintetében a kulcskérdés, a beleegyezés megléte lehet. Ha valaki hozzájárul a kép elkészítéshez az még nem jelenti azt, hogy a fotót bármilyen formában fel lehetne használni. Lowe véleménye szerint a fotózás hatalmi kérdéseket is felvet, hiszen a fotográfia elsődlegesen férfi szemszögből tükrözi a kizsákmányolás kérdését.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3