A rendőrség rabosította, kihallgatta és házkutatást tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) pécsi képviselőjelöltjénél, mert a gyanú szerint átragasztotta a konzultációs plakátokat hat hirdetőoszlopon. A rendőrök további szíveket kerestek a lakásán, de nem találtak.

Gyermekkori vágya, hogy rabosítsák a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistájának

A szerda délelőttöt a pécsi rendőrkapitányságon töltötte Pincehelyi Zita, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pécsi aktivistája, a párt 2018-as és várhatóan 2022-es képviselőjelöltje. A rendőrség gyanúja szerint egy párttársával, Fulmer Gergellyel ők ragasztottak szivárványos és szívecskés öntapadós matricákat júliusban a kormány konzultációs plakátjaira olyan provokatív szavakkal, mint „az élet szép”, „nem vagy egyedül” „töltse ki a szeretet konzultációt”.

Erről a Facebookon is posztoló Pincehelyi a Telexnek azt mondta, hogy egyelőre nem tett vallomást. Mint mondta, gyermekkori vágya volt, hogy rabosítsák, bilincset is szeretett volna, de ezt megtagadták tőle az egyébként nagyon vicces és kedves rendőrök.

Magyar Ketfarku Kutya Part Szivecske
/ Fotó: Pincehelyi Zita

„Két napja kaptuk meg az idézést, valamiért az Életvédelmi Osztálytól jött, amin eléggé meglepődtünk” – mondta Pincehelyi.

Kapcsolódó cikk
A kutyapárti aktivistáknak azt mondták, 88 ezer forint a kárérték, ami már bűncselekményi kategória, úgyhogy rabosították őket, és ujjlenyomatot vettek tőlük. Kihallgatása után a rendőrök Pincehelyi elmondása szerint hazaszállították. „Már azt hittem, lesz valami” – mesélte nekünk, de a rendőrök csak házkutatást tartottak nála, további szívecskés és életszépes matricákat kerestek nála, de nem találtak. Információink szerint a rendőrség egyébként térfigyelő kamera felvételei alapján azonosította az elkövetők autóját.

A légiutas-kísérők 9 olyan dologról beszéltek, amiket nem ajánlott viselni egy repülőn

Mint arra a Bahir felhívja a figyelmet, Pécsen az elmúlt hetekben volt egy másik plakátos ügy is a közelmúltban, ez azonban nem vont maga után hatósági következményeket. A Mi Hazánk a belvárosi Kossuth téren tett ki plakátokat azzal a szöveggel, hogy „LMBTQ+ – ateizmus – Marxizmus – Liberalizmus – Feminizmus – Gender –  pusztítsd a szörnyet!”

Magyar Ketfarku Kutya Part
Az Mkkp És A Mi Hazánk Plakátja / Fotó: Bahir

Emiatt mások mellett Pécs polgármestere, Péterffy Attila is feljelentést tett, mert szerintük a plakát gyűlöletkeltő, erőszakra felhívásra alkalmas, uszító tartalmú a szexuális kisebbségekre nézve. A rendőrség azonban ebben az ügyben nem indított nyomozást, mert úgy látták, hogy a szöveg nem elég konkrét ahhoz, hogy kimerítse az uszítás törvényi tényállását, és az nem alkalmas a rend megzavarására.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.