Hallgatom Hallgasd meg nálunk, ahogy Majka a Magna Cum Laude...

Hallgasd meg nálunk, ahogy Majka a Magna Cum Laude Pálinka dalát feldolgozta

Promóció

Különleges kiadvánnyal jelentkezik az idén két évtizedes jubileumot ünneplő Magna Cum Laude zenekar. A február 1-jén érkező Gyulai HÚSZfeldolgozó című korongon Mező Misi és csapata a legnagyobb slágerei többek közt olyan hazai nagyágyúk előadásában hallhatók, mint Majka vagy éppen Rúzsa Magdi. Előbbi a Pálinka dal slágert dolgozta fel, kifejezetten majkásan.

Promóció
- Advertisement -

Húsz éves idén a Magna Cum Laude, amit a korábban meghirdetett arénakoncert mellett egy válogatáslemezzel ünnepel a zenekar. A kiadványon olyan ismert Magna-dalok szerepelnek, mint a Színezd újra, a Vidéki sanzon vagy a Volna-e kedved című sláger, ám ezúttal nem Mező Misi és csapata, hanem más zenekarok előadásában. A február 1-jén érkező album a Gyulai HÚSZfeldolgozó címet kapta, a két évtizedes jubileum mellett egyben a zenekar székhelyére is utalva.

Korábban a Quimby, a Tankcsapda és Ganxstáék is csináltak ilyen kiadványt, és mi is kedvet kaptunk hozzá, főleg, miután a tankok feldolgozáslemezén a Magna Cum Laude is szerepelt. Emlékszem, hihetetlen jó érzés volt, mikor felkértek bennünket, és nagy örömmel mondtunk igent. Ezen felbuzdulva pedig mi is szerettük volna átélni azt, amit ők akkor – tulajdonképpen így született meg a Gyulai HÚSZfeldolgozó ötlete

– magyarázza Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere.

Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere / Fotó: Női Hírek

A jubileumi válogatásalbumon összesen húsz nóta szerepel, olyan zenekarok feldolgozásában, mint például a Republic, a Kowalsky meg a Vega, a Hooligans vagy épp a Beatrice. Az énekes azt mondja, abban, hogy mely előadókat kérték fel, egy dologra nagyon figyeltek: mindenképp szerették volna, hogy színes legyen a repertoár, azaz ne csak a rock vagy a metál műfajából, hanem a népzenéből, a jazz világából és a populárisabb közegből is merítsenek. A Pálinka dal című szerzeményt például Majka dolgozta fel, melynek az eredeti szöveghez toldott rapbetéttel Mező Misi szerint igazán sajátos feelingje lett.

A Pálinka dal egy nagyon emblematikus Magna Cum Laude-nóta. Mi egy kicsit majkásítottuk – katonásabbra akartuk venni, hogy egy kicsit erőszakosabban szóljon, mint az eredeti

– mondja Majka.

Majka / Fotó: Az előadó hivatalos Facebook-oldala

„Nem először csinálunk ilyet, korábban a Tankcsapdának és Ganxstáéknak is dolgoztunk fel számokat. Én szeretem ezeket a munkákat, mert olyan nótákat lehet énekelni, amiket amúgy nem szoktunk. A Magna Cum Laudéval egyébként nagyon jó kapcsolatban vagyunk, Misivel már dolgoztunk együtt, de a többiekkel is vannak közös emlékeink – például egy helyre jártunk kártyázni Békéscsabán. Ők olyan típusú emberek, akik szeretik az életnek azt az oldalát, amit mi, úgyhogy nagyon sok a hasonlóság” – tette hozzá Majka.

Majka – Pálinka dal /Magna Cum Laude – Gyulai Húszfeldolgozó/

Magna Cum Laude – Gyulai Húszfeldolgozó CD megjelenés: február 1. Keresd a MOL hálózatában! csak 990Ft! —————————————————————————— MAGNA CUM LAUDE 20 éves Jubileumi Koncert 2019. 02.15. Papp László Budapest Sportaréna jegyek: https://bit.ly/2BJL5TC https://www.facebook.com/magnacumlaudezenekar/ http://magnashop.hu http://magnacumlaude.hu instagram: @magnacumlaudezenekar menedzsment: Maszler László ml@koncertszervezo.hu tel.: +36 20 919 66 22 koncertszervezés: Szabó Attila magna@koncertszervezo.hu tel.: +36 30 467 46 47 kiadó: M-Prod Artist Kft.

A lemezen szereplő feldolgozások közül Mező Misi egyébként a Beatrice Magna-átiratát hallotta először, amely a Mid nem voltam még neked című slágerből született. Az énekes azt mondja, nagyon jólesett neki, hogy Feró, aki az egyik legidősebb előadó a társaságban, elsőként – ráadásul nagyon rövid időn belül – készült el a dallal, mert ebből látszik, mennyire komolyan vette a felkérést.

A Magna Cum Laude legnagyobb slágerei vonósnégyessel lesz hallható – Jön a jubileumi koncert

Hozzátette: az olyan régi nagy slágerek, mint a Vidéki sanzon, a Pálinka dal vagy a Színezd újra mellett a zenekar legújabb dala, a Mit ér? különleges feldolgozásban, a Vivat Bacchus a capella formáció bevonásával csendül majd fel a koncerten. MAGNA CUM LAUDE 20 éves Jubileumi Koncert 2019. 02.15.

Arról, hogy a lemezre mely nóták kerüljenek, közösen döntöttek a zenészek. Elsősorban a Magna Cum Laude tagjai javasoltak dalokat annak alapján, hogy szerintük melyik sláger állna legjobban a zenekaroknak, de persze maguk az előadók is ötleteltek. A Road esetében több nóta is felmerült, végül a Főnököm című szám mellett tette le a voksát a csapat.

Roppant nagy kihívás újraértelmezni egy nagymúltú zenekar dalát, ami más emberek érzéseit és gondolatait közvetíti. A Főnököm egy nagyon jól elkapott nóta, tényleg jól megfogalmazza, mit élhetnek át a becsülettel dolgozó emberek

– mondja Molnár Máté, a banda énekese.

Magna Cum Laude / Fotó: ArtNews

„Igyekeztünk egy izgalmas verziót összehozni úgy, hogy a Road zenei világát tükrözze. Egy ilyen műhelymunka mindig élvezetes – remélem, hogy a hallgatók is örömüket lelik majd a dalban” – tette hozzá.

A Magna Cum Laude tagjai nagyon elégedettek a végeredménnyel, mindnyájan szeretik az új lemezt és izgatottan várják, mit szól majd a feldolgozásokhoz a közönség. Közben gőzerővel készülnek a február 15-i jubileumi nagykoncertre, ahol egy régi hagyományt felélesztve pálinka-kóstolóval és disznótorossal alapozzák meg a hangulatot a Budapest Aréna külső helyszínén.

A Gyulai HÚSZfeldolgozó dallistája:

 1. Majka – Pálinka dal
 2. Beatrice – Mid nem voltam még neked
 3. Republic – Színezd újra
 4. Hooligans – Ugorj
 5. Budapest Bar – Vidéki Sanzon
 6. Csík zenekar – Volna-e kedved
 7. Kowalsky meg a Vega – Lehet, hogy eltört
 8. Ganxsta Zolee és a Kartel – Engem nem lehet szeretni
 9. Rúzsa Magdi – Te légy most
 10. Karácsony János James – Pillangó
 11. Road – Főnököm
 12. Heincz Gábor Biga – Te, a hőmérséklet és én
 13. 100 Folk Celsius – 999
 14. Ladánybene 27 – Túl későn
 15. Bagossy Brothers Company – Kánon Keringő
 16. 16.Neoton Familia Sztárjai – Nem akarok többé gondolni rád
 17. Charlie – Átkozott nők
 18. Balázs Fecó – Fekete
 19. Palya Bea – Minek adtál
 20. 20.Ferenczi György és az 1ső pesti Rackák – Sirató
Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3