Az ügyészek szerint erős jelek utalnak arra, hogy Putyin szállíttatta le a rakétát az ukrán szeparatistáknak, amellyel lelőtték az MH17-es gépet.

Az ügyészek szerint “erős jelek utalnak arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök döntött úgy, hogy Buk rakétarendszert szállít az ukrán szeparatistáknak, amelyet a Malaysia Airlines 17-es, Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járatának lezuhantatására használtak 2014. július 17-én, írja a DailyStar.

Az már korábban bebizonyosodott, hogy egy orosz gyártmányú rakéta volt a felelős az Ukrajna feletti incidensért, mely 298 ember halálát okozta.
De most a holland ügyészek, a holland hatóságokkal a nyomozás irányításával, azt állítják, hogy bizonyíték van arra, hogy Putyin döntött úgy, hogy az oroszok által támogatott szeparatistáknak szállítja a rakétát. Digna van Boetzelaer holland ügyész azonban azt mondta: “Bár sok új információt fedeztek fel különböző érintett személyekről, a bizonyítékok jelenleg nem elég konkrétak ahhoz, hogy új vádemelést indítsanak.”
Oroszország mindig is tagadta, hogy köze lenne az MH17-es lelövéséhez. A gépen 193 holland, 43 malajziai (köztük 15 fős személyzet), 27 ausztrál, 12 indonéz, 10 brit, négy német, négy belga, három filippínó, egy kanadai és egy új-zélandi tartózkodott.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.