Követem Média Az újságíró-gyilkosság miatt letartóztatták a máltai miniszterelnök lemondó kabinetfőnökét

Az újságíró-gyilkosság miatt letartóztatták a máltai miniszterelnök lemondó kabinetfőnökét

Promóció

Egy nap telt el, hogy lemondott Joseph Muscat máltai miniszterelnök kabinetfőnöke, Keith Schembri, ám máris gyanúsítottá vált Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró felrobbantásával összefüggésben.

Promóció
- Advertisement -

Mint arról beszámoltunk tegnap, lemondott Keith Schembri, a máltai miniszterelnök, Joseph Muscat kabinetfőnöke. Az ok hátterében Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró felrobbantása áll, hiszen kiderült, a kabinetfőnök kihallgatását tervezi az uniós szigetországi rendőrség. A The Times of Malta értesülései szerint szerdán a kihallgatása után le is tartóztatták, mert összefüggésbe hozható a 2017-es gyilkossággal.

Az is kiderült, hogy a Keith Schembri szoros üzleti kapcsolatban áll Yorgen Fenech vállalkozóval, akit a múlt héten tartóztattak le.

A gyilkosság indítéka is az lehetett, hogy a rendőrség szerint 2017 októberi felrobbantását megelőzően az ismert máltai oknyomozó újságíró olyan iratokhoz jutott hozzá egy helyi erőművi beruházás kapcsán, amelyekből kiderült, hogy Yorgen Fenech korrupciós pénzeket adhatott át a Schembrinek, valamint Konrad Mizzi máltai energiaügyi miniszternek.

Daphne Caruana Galizia: A szólásszabadság ára – Vélemény / ContextUs

A tragédia híre átsöpört Európán. Október 24-én már döntöttek is az EU-ban arról, hogy egy sajtóterem nevét fogja viselni az áldozatnak. Hazánkban is nagy megdöbbenést váltott ki az ügy, sok hírportál cikkezett róla az a . Azt viszont el tudom képzelni, hogy egyesek fejében még így is felmerülhet, hogy jaj nekünk, nagy bajban vagyunk.

Konrad Mizzi egyébként ugyancsak benyújtotta a lemondását tegnap.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3