Összehangolt akció Kaposváron és környékén, több mint 160 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

Ki kell szűrni a szabályszegőket

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. február 23-án a megyeszékhely forgalmát ellenőrizték. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt – közölte a police.hu.

Közel 40 rendőr, 7 civil gépkocsival, 13 járőrautóval, 1 mozgó és 5 változtatható helyű sebességmérő berendezéssel, valamint egy drónnal, egyszerre több helyszínen is ellenőrizte a közlekedőket.

Közel 200 esetben büntettek a rendőrök az ellenőrzés alatt

A hét órán át tartó akció alatt a rendőröknek 2 esetben ittas járművezetés, 115 esetben sebességtúllépés, és több mint 45 esetben az elsőbbségadási szabályok megsértése, az előzési tilalom, és a záróvonal figyelmen kívül hagyása, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

A drónok egyre gyakrabban jelennek meg hivatalos szervek eszközeinek listáján. Nemrég arról számoltunk be, hogy drónnal szállítottak egy defibrillátort egy – mentőknek lassan megközelíthető – áldozathoz.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet