Marc Quinn festőművész a koronavírus-járvány híreiből meríti az ihletet művészetéhez.

A művész így dolgozza fel a negatív hatásokat

Annak ellenére, hogy Marina Abramović elutasítja, hogy a művészek a koronavírust dolgozzák fel, Marc Quinn festőművész mégis a pandémia eseményeit használja ihletként.

Marc Quinn Koronavirus Fesmenyek
/ Fotó: Marc Quinn Hivatalos Instagram-Oldala

Naponta mindenki találkozik a járvánnyal kapcsolatos híradásokkal, nem kivétel ez alól Marc Quinn festőművész sem. Mindenkiből mást váltanak ki a járványhoz köthető tudósítások.

Marc Quinn
Marc Quinn Festőművész / Fotó: Bloomberg

Quinn a járvánnyal kapcsolatos olajfestmények készítésével dolgozza fel a híreket, amelyek a közösségi média felületein oszt meg a világgal. A képek absztrakt módon mutatják be, hogyan változtatja meg a mindennapi életünket a Covid-19.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Művészként az egyetlen módja, hogy feldolgozzam a valóságot, ha művészetté alakítom át [/perfectpullquote]

– állítja Quinn a The Guardian-nak.

A művész egyik témája a Bafta-nyertes szíriai filmkészítő, Hassan Akkad volt, aki önkéntes kórházi takarítónak jelentkezett a pandémia idején. Hassan korábban is dolgozott már együtt a festő barátjával.

The first #Viralpainting I want to share is of my friend @hassanakkad . A refugee from Syria we met and began working on my OurBlood project together. Hassan won a Bafta for Exodus, a documentary he made on his phone about his harrowing journey from Syria where he was jailed and tortured to Europe. I made a sculpture of him for the #100heads project. Then I saw in this article in @guardian that he was volunteering to be a front line worker as a cleaner at St Barts hospital in London, incredible is there nothing this guy can’t do !! inspirational person. Not all stories from this period are bad ! 250cm X110 cm pigment oil and gold leaf on canvas #marcquinn #londontogether

No Description

„Néha egy fontos történést mutatok be, néha pedig olyasmit, aminek semmi köze a karanténhoz. A történet lehet a természet része, vagy az attól való elmenekülés is” – foglalja össze a művész.

A festmények bevételeit jótékony célara ajánlja fel

A festmények egy történetet mesélnek el azokról borzalmas eseményekről, amelyeket átélünk.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez egy paradoxon. Hiszen amit a legvalóságosabbnak ábrázolok, az a legabsztraktabb, amit valaha is átéltünk[/perfectpullquote]

– magyarázza a festő.

Quinn azt is elárulta, hogy a festmények eladásából befolyt összeget jótékonysági célra fordítja, az Egészségügyi Világszervezetnek ajánlja fel, hiszen elmondása szerint a stúdiója már tele van a témával kapcsolatos festményekkel, úgy érzi ez a leghasznosabb, amit az alkotásokkal tehet.

Becoming a first-time grandma is a special milestone and the Beaumont, Trenton team didn’t let the COVID surge in June keep this grandma from seeing her grandchild, Jackson. Our security team pointed out which room he was in and his mom and Dr. Angelique Ellison helped grandma get her first glimpse of the new baby boy! #BeaumontHealth #newborn #grandma #firsttimegrandma #commitment #COVID19 #TrentonMI #obgyn

No Description

A munkái annak a képsorozatnak a részét képezik, amelyek az elmúlt 10 évben mint Történelmi Festmények készültek. A koronavírus-járvány pedig garantáltan bevonul a történelemkönyvekbe.

Így néznének ki az egészségügyi dolgozók képregényhősként

A szabadúszó képregény-illusztrátor egy olyan rajzsorozatot készített, amelyet a koronavírus-járvány ihletett: az egészségügyi dolgozókat az ismert szuperhősök mintájára rajzolja meg, írja a . MJ Hiblen számára az inspirációt az adta, hogy látta az egészségügyben dolgozó barátját, aki a koronavírus-járvánnyal folytatott mindennapi küzdelemben egyre elgyötörtebb.

Az események története pedig Quinn festményei által is fennmaradnak az utókornak.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet