A nő vásárolta a fagyálló folyadékot, amit a szobájukban ittak meg.

A Marcali Járási Ügyészség öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki közös öngyilkosságot tervezett szobatársával, de míg a barátnője meghalt, ő túlélte a mérgezést – írja a 444.

A vádirat lényege szerint a hatvanas éveiben járó vádlott egy Somogy megyei szeretetotthonban élt a sértettel közös szobában.

Mivel a szobatársak kilátástalannak érezték helyzetüket, elkeseredésükben megegyeztek abban, hogy együtt öngyilkosságot követnek el.

A vádlott ötlete alapján 2019 októberében egy benzinkútra mentek, ahol a nő fagyálló folyadékot vásárolt, amit a szobájukban ittak meg.

A barátnők a fagyálló elfogyasztása után – ami mellé a vádlott két deci pálinkát is megivott – lefeküdtek.

Kapcsolódó cikk

Egyikük életét nem lehetett megmenteni, de a másikuknál a fagyálló kisebb koncentrációban szívódott fel az elfogyasztott alkohol miatt, így ő életben maradt.
Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.