Édesanyja hamvait a szolnoki kórházban keverték el, így Mária még végső búcsút sem tudott venni tőle. Emellett a 88 éves halott néni iratai is eltűntek, legalábbis a lánya ez idáig nem kapta vissza.

Először nem akartak hinni neki

Mint beszámoltunk róla, már decemberben elindult a rendőrségi nyomozás. Nem kizárt, hogy több beteg hamvait is összekeverték, és volt, aki nem a saját halottját temette el, hanem akár Mária édesanyját – közölte a Blikk.

Mária édesanyját, novemberben szállították a covid-osztályra, majd a nő később kapott egy telefont, hogy anyukája már jól van. Engedélykérések sorozata után végül bejutott a kórházba, de látta, hogy az ágyon nem az édesanyja van.

Azonnal szóltam, hogy ez a beteg nem az én hozzátartozóm, de nem akarták elhinni. Még a rendőrséget is fel kellett hívnom. A főorvos csak akkor hitt nekem, amikor a telefonomból megmutattam a mama képét. Ekkor megkérdezték tőlem, hogy akkor ki fekszik az ágyon? Szerencséjük volt, mert felismertem M. nénit

– kezdte történetét Mária.

Kapcsolódó cikk

Az orvosok azt feltételezték, hogy összecseréltek három beteget, de valójában fogalmuk sem volt. Miután hiába várt, nem kapott semmiféle értesítést édesanyjáról, újra bement a kórházba, ezúttal az igazgatóhoz.

Azt mondták neki, hogy jól van, de meghalt

Mária idős édesanyja feltehetően a covid-osztályon halt meg, de az sem biztos, hogy koronavírusban, betegpapírjaira ismeretlen gyógyszereket írtak.

“Ez azért érdekes, mert telefonon mindennap érdeklődtem, és rendszeresen megnyugtattak, hogy jól van. Most nem elég, hogy elbúcsúzni nem tudtam tőle, de a hamvait sem kaptam meg a mai napig” – mesélte.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, de nagyon sok kavarodás van a papírokkal. Mária azt mondja, hogy olyan kórlapok vannak nála, amiknek semmi köze nincs anyukája betegségéhez. A gyászoló nő ügyvédet fogadott, hogy segítsen neki kideríteni az igazságot.

Nagyon bízom benne, hogy a rendőrség kinyomozza, hogy hova tűnt Mária édesanyjának az urnája, illetve kinek adták ki a hamvakat. Azt is szeretnénk elérni, hogy kiderüljön, melyik sírhelyen fekszik, és ha ez megvan, szolgáltassák vissza. Ami történt, az kegyeleti jogsértés

– vélekedett Mária ügyvédje, dr. Lichy József.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett intellektuális közokirat-hamisítás ügyében indított még decemberben nyomozást – újabb információ azóta nem derült ki.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet