Marina Ovsyannikova orosz televíziós műsorvezető azt mondta, hogy Vlagyimir Putyint bíróság elé kell állítani „Ukrajna népe elleni népirtás miatt”.

Marina Ovsyannikova televíziós műsorvezető sürgette az orosz büntetés-végrehajtási szolgálatot, hogy vegye őrizetbe és helyezzen el elektronikus címkét Vlagyimir Putyin elnökön, írja a DailyStar.

A 44 éves műsorvezető jelenleg szökésben van, és hullámokat keltett Oroszországban, miután háborúellenes tiltakozást szervezett az élő állami televízióban, és kijelentette, hogy Putyint bíróság elé kell állítani “Ukrajna népe elleni népirtásért”.

A műsorvezetőt két hónapos házi őrizetbe helyezték, miután augusztusban részt vett egy tüntetésen, és feltartott egy plakátot, amelyen Vlagyimir Putyin elnököt gyilkosnak, katonáit pedig fasisztáknak nevezte. A nő kiemelte, úgy gondolja, nem őt kellene elszigetelni a társadalomtól, hanem az orosz elnököt.

Teljesen ártatlannak tartom magam, és mivel államunk nem hajlandó betartani saját törvényeit, nem vagyok hajlandó eleget tenni a 2022. szeptember 30-tól rám kirótt korlátozó intézkedésnek, és felmentem magam alóla.

Akár tíz év börtönbüntetést is kaphat, ha bűnösnek találják az orosz fegyveres erőkről szóló álhírek terjesztésének vádjában, Ovszjannyikova egy héttel a hátralévő idővel megszökött házi őrizetéből.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet