Nem ez az első alkalom, amikor megszólal a magyar választások kapcsán Mark Ruffalo.

A háromszoros Oscar-jelölt színész a közösségi oldalain hívta fel a figyelmet a magyar választásra az aHang posztján keresztül, amely most vasárnap, április 3-án lesz – vette észre a Telex.

Ruffalo arra buzdítja a magyarokat, hogy menjenek el szavazni. Sőt, egyenesen azt írta: váltsák le Orbán Viktort.

„Magyarországi barátaim: hihetetlen lehetőségetek lesz vasárnap. Választhatjátok a szabadságot, reményt, befogadást és a békét. A választás joga egy áldás. És hatalom. Kérlek, éljetek a hatalmatokkal, és segítsetek mindenkinek, akit ismertek, hogy ők is élhessenek a sajátjukkal” – írta.

Kapcsolódó cikk

Még 2019-ben hasonlóan tett, mint megírtuk ebben a cikkünkben. Amikor Karácsony Gergely megnyerte a főpolgármesteri posztot Tarlós Istvánnal szemben, azt írta, “a világ legnagyobb hősei azok a hétköznapi emberek, akik a demokráciáért küzdenek ott, ahol az veszélyben van.” 

Úgy vélte, hogy Washingtontól Budapestig megpróbálják megfélemlíteni és egymás ellen hangolni az embereket, igyekeznek félelmet ébreszteni a más nyelvet beszélő, más vallást követő vagy a máshonnan érkező emberek iránt.

“Mindezt azért teszik, hogy a nép hozzájáruljon korlátlan hatalmukhoz, a sajtószabadság, a bírói függetlenség korlátozásához és a közpénzek ellopásához. Ezt a forgatókönyvet használja Donald Trump és Orbán Viktor is” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet