Folyamatos kérdés, amióta az ellenzéki összefogás vereséget szenvedett a választásokon, hogy egy másik miniszterelnök-jelölttel elérhettek-e volna más eredményt.

Márki-Zay Péter több interjúja során is elismerte, „természetesen“ van felelőssége abban, hogy az ellenzék végül nem tudott annyi mandátumot szerezni a parlamentben, hogy kormányt alakíthassanak, ezzel szemben ismét elfoglalhatja a Fidesz-KDNP a patkó kétharmadát.

Márki-Zay korábban már elmondta, hogy talán a kommunikációjával volt baj, amely túl összetett és bonyolult volt, ezért nem érte el az átlag szavazókat, miközben többször magyarázkodásra késztették kijelentései, amelyek nem mindig voltak következetesek a kampány során.

A Klubárdióval megosztotta, hogy bizony van abban tévedés, hogy őt hibáztatják a vereségért az ellenzék többi pártjának vezetői, és ezt nem azért mondja, hogy védje vagy mentegesse magát, hanem azért, mert nem az ő személyén múlt.

Kapcsolódó cikk

Ez azért lehet, mert a Jobbik nem teljesített elég jól, valamint azért, mert Márki-Zay szerint jobboldali szavazók nem voltak hajlandók a voksukat adni egy olyan listára, amelyen Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció (DK) is ott van.

Szerinte ráadásul veszélyes tévedés, hogy Dobrev Klárával több esélyük lett volna, ugyanis úgy véli, hogy „katasztrófális következményekkel járna“, ha esetleg négy év múlva Dobrev vagy a férje, Gyurcsány Ferenc lenne a miniszterelnök.

Engem nem ő, hanem az előválasztáson 370 ezer ember választott ki

– jegyezte meg.
Úgy véli, amíg a Fidesz megteheti, mindig hazugságokkal fog nyerni, tehát nem jobb jelöltre van szüksége a baloldalnak, hanem a gondolkodásukon kell módosítani, olyan irányba, hogy meg tudják szólítani a vidékieket, az egyszerű embereket is.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet