Nem értett egyet kampánytanácsadói ötletével – fejtette ki egy videóban Márki-Zay Péter.

Vasárnap a közösségi oldalán jelentkezett élőben Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje.

A számos téma mellett, amit érintett, beszélt arról is, hogy stábja felvette a választás előtt a kapcsolatot Volodimir Zelenszkij ukrán elnök munkatársaival.

A videó végén, egy kérdésre adott válaszok között, az 1:24:05-től hallható részben a politikus arról beszél, hogy a kampánystáb úgy gondolta, jó lenne, ha videókapcsolaton keresztül beszélne Zelenszkijjel – szúrta ki a HVG.

Kapcsolódó cikk

“Rögtön mondtam, hogy minden nagyrabecsülésem Zelenszkij elnök úrnak, de hogyha egy ilyen beszélgetést megszervezünk, a Fidesz-propaganda azt fogja hazudni: most szervezi, hogy katonákat küldjünk oda. Mondtam nekik: nem tudtok a Fidesz agyával gondolkodni, nem vagytok annyira gonoszak, mint Orbán Viktor meg Rogán meg a Habony-művek.”

Ám mire kifejtette álláspontját, már meg volt szervezve a beszélgetés – mondta a felvételen. Volodimir Zelenszkijjel végül nem tudtak beszélni, mert bombariadó volt Kijevben.
“Egyébként nagyon nagy örömmel beszéltem volna vele” – tette hozzá Márki-Zay Péter.
Kiemelte, hogy nem küldött volna katonákat Ukrajnának és a gázt sem zárta volna el, ha megválasztják, de úgy vélte, a valóság nem számított.

“Az számít, hogy milyen hazugságokat lehet ráépíteni” – mondta, hozzátette: “Sajnos nem beszéltem Zelenszkij úrral, de nagyon nyitott lennék rá.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet