Csak a hatalomra dühös, arra nem, akit megtévesztettek.

Megvédte az őt megütő nyugdíjast Márki-Zay Péter

Múlt héten Márki-Zay Péter orosházi lakossági fórumán egy rokkantnyugdíjas váratlanul megzavarta a rendezvényt, majd meg is ütötte a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet.

Az eset nagy felháborodást keltett az ellenzéki érzelmű magyarok körében a közösségi oldalakon, többen a nyugdíjas felelősségre vonását követelték a közösségi médiában.

Kapcsolódó cikk

Márki-Zay Péter is megszólalt az ügy kapcsán a Facebook-oldalán most Facebook-oldalán reagált az incidensre. A politikus nem csatlakozott a dühös ellenzékiekhez, a bejegyzésében mindenkit békére intett. Arra kérte az embereket, hogy ne azokra haragudjanak, akiket megtévesztett a Fidesz gyűlöletkeltő propagandája és “realitásérzékét elvette a polgárháború”.

Akik még akkor is fanatikusan hisznek Orbán Viktorban, amikor az a barátját teszi az ország leggazdagabb emberévé, amikor a magyargyűlölő romániai AUR párttal szövetkezik, és akkor is, amikor az elhibázott és korrupcióval terhelt oltási stratégiája miatt tömegével halnak meg honfitársaink

– írta a bejegyzésében.

Mindig nyitva lesz előttük az ajtó

Márki-Zay úgy véli, azok, akiket megtévesztett a kormány propagandája, “a szomszédaink, a családtagjaink, az osztálytársaink, a munkatársaink ők, ők is részei ennek a nemzetnek”. Hozzátette: “vagy közösen leszünk sikeresek, vagy együtt bukunk el.”

A bejegyzését azzal zárja, hogy a dühük célpontjai “kizárólag a budai vár új uralkodói és azok a bűnözők, akik Orbán Viktor segítségével kirabolták az országot”. A miniszterelnök-jelölt szerint csak őket akarják legyőzni, azonban “mindenki más a testvérünk”. Hozzátette: mindig nyitva lesz előttük az ajtó.

A fórumról készült egy videó is egyébként, amelyen az látszik, hogy egy rokkantnyugdíjas asszony motoros mopeddel hajt Márki-Zay Péter elé, majd először ütésekkel fenyegeti, majd kissé állba is vágja a miniszterelnök-jelöltet, miközben szidalmazza, mert szerinte szidja a rokkant embereket és az öregeket.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet