Márki-Zay Péter a csúcstalálkozó előtt konzultált a NATO volt-főparancsnokával, Wesley K. Clarkkal, és megosztotta követőivel, mire jutottak.

„Fontos döntésekre készül a NATO, olyanokra, amelyek kulcsfontosságúak Magyarország békéje és biztonsága szempontjából” – kezdte Facebook-bejegyzését Márki-Zay Péter, amiről a Blikk is beszámolt.

“A beszélgetés is megerősített abban: Magyarország biztonságát a NATO garantálja, amíg erős a NATO szövetség, addig Magyarország határain kívül tartható a háború. A tábornoknak is elmondtam: kormányváltás esetén nem megy magyar katona Ukrajnába, a magyar katonák az országon belül védik Magyarország biztonságát” – írta az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje. 

A NATO sem kíván katonákat küldeni, vagyis amikor mi a NATO szövetség erősítése mellett érvelünk, akkor a béke és biztonság garantálását akarjuk

– jelentette ki. 

Az egyesült ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje nemrég kapott öt percet a közmédiában, hogy ismertesse programját. A köztévé közvetlenül Márki-Zay szereplése előtt és után is leadta Orbán Viktor március 15-i beszédét. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.