Hadházy Ákos mellett Lukácsi Katalin is nemleges választ adott Márki-Zay Péternek.

„Szükség lehet rá, de csak több feltétel teljesülése esetén, megfelelően előkészítve, a kellő időben és semmiképpen nem egyszemélyes show formájában szabad nekivágni. Ha valaki nem így tesz, akkor csak egy (vagy kettő, három, négy) újabb párt jön a meglevő, állami pénzen létező kis pártok mellé” – fogalmaz Hadházy Ákos Facebook-posztjában, mely a független parlamenti képviselő esetleges csatlakozását firtatja a Márki-Zay Péter által bejelentett, május végén bejegyeztetni kívánt új párthoz.

Hadházy Ákos arról írt, hogy sok „troll” típusú kísérletet lát az ellenzéki oldalon, ám Márki-Zay Péter mostani pártalakítási szándéka természetesen nem ebbe a sorba illeszkedik.

Ugyanakkor a zuglói egyéni képviselő szerint nem biztos, hogy ennek most van itt az ideje.

Kapcsolódó cikk

Sőt: „megpróbáltam őt lebeszélni egy új párt – szerintem – elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, a jelek szerint sikertelenül. Így ehhez a kezdeményezéséhez én nem fogok csatlakozni. Mindenesetre sok sikert kívánok neki, az elhivatottságában és a szándékaiban nem kételkedem” – írta Hadházy.

Nem sokkal később Hadházy Ákos után Lukácsi Katalin is jelezte, hogy nem kíván részt venni Márki-Zay Péter új pártjában.

Az Egységben Magyarországért fedőnév alatt a tavaszi országgyűlési választáson egységesen induló ellenzéki pártok korábbi egyházpolitikai felelőse első ízben az Alfahírnek beszélt arról, hogy nem fog csatlakozni a kezdeményezéshez, amelyet elhamarkodottnak tart, ő pedig a következő időszakban a számvetésre kíván koncentrálni és más munkát keres.

Kapcsolódó cikk

Lukácsi Katalint, aki Márki-Zay csapatának egyik legaktívabb tagjaként tevékenykedett a kampány során, lapunknak is sikerült elérnie. Mint kifejtette, senkit nem érhetett váratlanul Márki-Zay pártalapítási szándéka, hiszen már erről beszélt a kampány idején is. Eredetileg ő is támogatta az ötletet, ám a választás „sokkoló eredménye” megváltoztatta a véleményét.

Amíg nem vonjuk le a tanulságokat, addig felelőtlenség előrerohanni. Számomra most a számvetés, a szembenézés és a megtisztulás ideje van itt. Ezért nem indulok semmilyen posztért a Mindenki Magyarországa Mozgalom májusi tisztújítóján sem

– fogalmazott Lukácsi Katalin, aki megjegyezte azt is, tudja, hogy sokan vannak olyanok Márki-Zay Péter körül, akik szerint most van itt a pártalapítás pillanata, de ő másképp gondolja ezt.
Mint ismert, hétfőn Márki-Zay Péter bejelentette, civilek pártját kívánják létrehozni, a pártalapítással kapcsolatos kérdésekre pedig a Mindenki Magyarországa Mozgalom május végi tisztújításán fognak pontot tenni.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet