Egy 12 éves kislány az iskolában az orosz csapatokat támogató rajz helyett háborúellenes képet rajzolt, aminek komoly következményei lettek.

Masa Moszkaljova a rajzórán azt a feladatot kapta, hogy rajzoljon egy orosz csapatokat támogató képet, de ő helyette egy orosz zászlót rajzolt „nemet a háborúra” felirattal, valamint egy ukrán zászlót, amire azt írta, hogy „dicsőség Ukrajnának”, írja168.

A rajztanár azonban értesítette az igazgatót, aki pedig a rendőröknek jelentett.

Az orosz hatóságok több órán keresztül hallgatták ki a 12 éves lányt az apja vagy ügyvéd jelenléte nélkül. Egy napra árvaházba vitték, apját pedig brutálisan megverték kihallgatásakor.

Az apa elmondása szerint a tisztek három órán át hallgatták ki, azt mondták neki, hogy rosszul neveli a lányát, börtönnel fenyegetőztek, és azzal, hogy elveszik a gyerekét tőle.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.