A Magyar Filmhét zárásaként átadták az itthoni Oscart, az-az a Magyar Filmdíjat. A 23 meghirdetett kategória nyerteseit a Vígszínházban ünnepélyes keretek között hirdették ki.

Az, hogy a hazai filmgyártás reneszánszát éli, már-már kulturálisan elfogadott tény. Ehhez nemcsak az Akadémia elismerése, hanem az egyre fejlődő rendezés is nagyban hozzájárult. Hosszú idő után sikerült elérni, hogy szívesen üljünk be magyar filmre, és részt vegyünk közönségtalálkozókon, amiket országszerte filmnapok segítségével hoztak közelebb a közönséghez.

A Magyar Filmhét a magyarországi filmgyártást népszerűsítette, így kedvezményesen nézhettük meg a tavalyi év hazai sikereit a vásznon.

A filmhetet a Magyar Filmdíjként emlegetett itthoni Oscar zárta le, amelyen A martfűi rém kilenc kategóriában díjat zsebelt be. A töretlen siker mellett az aranyszobrocska gazdája, a Mindenki itthon is elnyerte a legjobb kisfilmnek járó díjat, míg a főszereplő, Szamosi Zsófia a legjobb női főszereplőnek járó elismerést is magáénak tudhatja. Szamosi Zsófia a Mindenki mellett duplán örülhetett, hiszen két díjnyertes produkcióban is kulcsfontosságú szerepet alakított az elmúlt esztendőben: ő játszotta A martfűi rém női főszereplőjét is.

Az alföldi sorozatgyilkos után Till Attila filmje, a Tiszta szívvel tarolt, amely nem kevesebb, mint öt kategóriában lett győztes. A filmben szereplő Fekete Ádám a legjobb férfi mellékszereplőnek bizonyult, amellett, hogy a legjobb forgatókönyvért járó szobrot is hazavihették.

A filmhét keretén belül lehetőség nyílt egy közönségszavazásra, ennek fényében a #Sohavégetnemérős című Wellhello-történet nyerhette el a Magyar Filmdíjat.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet