McCain nem akarja, hogy Trump ott legyen a temetésén

A 81 éves John McCain arizonai republikánus szenátor súlyos agydaganatban szenved, és úgy tűnik, elkezdett végrendelkezni a temetését illetően is. Trump-mentes gyászszertartást akar. Valahogy meg tudjuk érteni.

A szenátor azt szeretné, hogy az elnök semmiképpen se legyen jelen. Az ellen nincs kifogása, hogy Mike Pence alelnök képviselje a Fehér Házat a gyászszertartásán – állítja a The New York Times és az NBC News.

Egyes értesülések szerint Barack Obama, 2008-as elnökjelölti ellenfele tart majd gyászbeszédet, csakúgy, mint George W. Bush.

C9Bd8A 20081007 Obama Mccain
Mccain És Obama / Fotó: Paul J. Richards / Afp / Getty Images

Trump és McCain között már korábban is viharos volt a viszony. Az elnök haragját leginkább az válthatta ki, amikor a szenátor az Obama által kezdeményezett, Obamacare néven ismertté vált egészségügyi törvény részleges visszavonása ellen szavazott, meghiúsítva ezzel Trump egyik legfontosabb ígéretét.

McCainnek minden oka megvan arra, hogy az elnököt nem kívánatosnak személynek minősítse. Trump az elmúlt években rendszeresen szekálta, becsmérelte, nyilvánosan szidalmazta.

2015-ben azt állította róla, hogy nem tartja háborús hősnek. Szerinte az nem hős, akit elkapnak. “Én azokat az embereket szeretem, akiket nem kapnak el” – nyilatkozta az elnök. McCain amúgy a haditengerészet pilótájaként 5 és fél évet töltött hadifogolyként Észak-Vietnámban, míg Trump sikeresen kicselezte a behívót.

A leggusztustalanabb az, ahogyan Trump és csapata McCain temetést illető kijelentését követően egy haldoklót becsmérelnek nyilvánosan. Egyesek arrogáns és keserű embernek nevezik a szenátort. Trump egyik követője pedig Twitter-bejegyzésében minden kifinomultságot mellőzve azt írja, McCain “úgy távozik majd az élők sorából, ahogy világra jött: bőgőmasinaként.”

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból