Megan Fox megvédte a virtuális népharagtól a szexuális visszaéléssel vádolt Michael Bay-t

Miután előkerült a neten az a 2009-es felvétel, amelyben Jimmy Kimmel műsorában mesél kamaszkori castingjáról, Megan Fox a Transformers-filmek rendezőjének védelmére kelt.

2009-ben még belefért

Alig pár napja Justin Biebert vádolták meg szexuális zaklatással, a sztárvilág legújabb ügye viszont nem a klasszikus #metoo-forgatókönyv szerint került felszínre.  Egy több mint 10 éve nyilvánosság elé tárt ügy most, újranézve váltotta ki az emberek felháborodását. Az áldozat(?) Megan Fox pedig kénytelen volt a közösségi oldalán egy hosszas posztban nyugtatgatni a kedélyeket, és elmagyarázni, hogy élte meg azt a bizonyos szereplőválogatást, írja a The Guardian.

megan
Megan Fox / Fotó: Theo Kingma / Rex Features

„Sosem zaklatott vagy használt ki” – jelentette ki egyértelmen a Transformers-filmek sztárja.

Gyermekkorban szexuális erőszakot elszenvedő nő vall arról, milyen nehézségekkel szembesül intim kapcsolatában

Lady Gaga év elején vallott arról Oprah Winfrey műsorában, hogy jópár éve, 19 éves korában megerőszakolta egy ismerőse. Az énekesnő szerint a feldolgozatlan trauma miatt súlyos PTSD alakult ki nála. A The Guardian olvasói rovatába egy hétköznapi nő vallomása érkezett, aki 14 évesen szenvedett el erőszakot.

Az internetezők között az váltott ki komoly felzúdulást, hogy újra előkerült az a felvétel, amelyen Fox 2009-ben Jimmy Kimmel műsorában beszél pályafutása kezdetéről. A történet szerint a színésznő 15 évesen Michael Bay, a híres rendező-producer szereplőválogatásán vett részt, aki a Bad Boys 2. egyik klubjelenetéhez keresett statisztákat.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Fox elmeséli a műsorvezetőnek, hogy egy vízesés alatt kellett bikiniben táncolnia, miközben Bay filmezte őt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Hát igen, bepillantást nyerhettünk egy férfiagy makrokozmoszába. Mindannyian így működünk, csak valaki képes elnyomni ezeket a gondolatokat, és úgy tenni, mintha nem léteznének[/perfectpullquote]

– igyekezett Kimmel egy macsós poénnal, némi zavarral elütni a sztorit.

2020-ban már nem fér bele

A videót egy liz w nevű felhasználó vette elő és dobta be a következő szöveggel: „Sosem vették komolyan, amikor idősebb férfiak tinilányokat használnak ki, és még ma sem.” Ezután özönlöttek Bay-re a bírálatok, miszerint látszólag szexuális tárgyként kezelte, kihasználta a tinédzser lányt. Egy 2009-ben az Observerben megjelent cikk csak fokozta a felháborodást, amely arról számolt be, hogy a Transformers szereplőválogatásán Fox-ot arra kérték, hogy mossa le Bay kocsiját.

May we all continue waking up❤️

No Description

„Örülök a támogató véleményeknek, de szükségesnek tartom, hogy tisztázzak néhány részletet” – kezdte Fox, majd visszautasította a feltételezéseket, hogy szexuális eszközként kezelték volna a Transformers meghallgatásán.

Transformers (2007) – Eyes On Mikaela Scene – Movie Clip HD [1080p 60 FPS]

Eyes On Mikaela Scene – Transformers (2007) Movie Clip [1080p 60 FPS HD] Sam Witwicky drives up Mikaela Banes on his Chevrolet Camaro (Bumblebee) TM & © Para…

„19-20 éves lehettem, és szó sem volt meztelenkedésről vagy bármi hasonlóról. Nem voltam már kiskorú, és nem kellett semmi olyasmit tennem senki kocsijával, ami idegen lett volna a forgatókönyvtől. Ami Michaellel vagy Steven Spielberggel való személyes tapasztalataimat illeti, sosem éreztem, hogy szexuálisan kihasználnának” – bizonygatta követőinek.

Szexuális zaklatással vádolják French Montana-t és kollégáját

French Montana-t, vagy ismertebb nevén Karim Kharbouch-t szexuális zaklatás vádjával állítják bíróság elé. Egy Jane Done álnéven jelentkező áldozat számolt be a rendőségnek az esetről. Jane Done 2018 márciusában látogatta meg Coke Boy Record studióját, ahol korábban French Montana és kollégája Mansour Bennouna zenei munkálatokat végeztek.

Fox az első két Transformers-film után kikerült a stábból, miután egyszer azt nyilatkozta Bay-ről, hogy borzasztó együtt dolgozni vele, Hitlernek képzeli magát a forgatáson. Bay állítja, hogy Spielberg akarta minden áron kirúgni a színésznőt. Aztán úgy tűnt, hogy helyrejött a szakmai kapcsolat, mert 2014-ben Fox bekerült a Tini Nindzsa Teknőcök stábjába.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ezek a történések jelentéktelenek abban a hosszú folyamatban, amely során valóban fájdalmas élményre tettem szert ebben a kegyetlenül nőgyűlölő szakmában. Sokan megérdemelnék, hogy örökre kitöröljék a nevüket, de az összetört szívem romjai mélyén sajnos ott lapulnak[/perfectpullquote]

– üzente sokat sejtetően Megan Fox.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból