Őrizetbe vettek egy 30 éves férfit Indiában, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolt egy 87 éves ágyhoz kötött nőt Delhiben.

Gázóra-leolvasónak adta ki magát

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi média felhasználói között, mert az idős nő családja azt állítja, a rendőrség kezdetben nem vette nyilvántartásba a nemi erőszak miatti feljelentést – számolt be róla az Independent.

A gyanúsított – akit a hatóságok csak a keresztnevén, Ankitként azonosítottak – utcaseprőként dolgozott a környéken, vasárnap dél körül azonban bement a nő otthonába, és belülről bezárta az ajtót. Gázóra-leolvasónak adta ki magát, az áldozat azonban gyanakodott a férfi szándékait illetően, és segítségért kiáltott, de hiába, a gyanúsított bántalmazta, megerőszakolta, majd a mobiltelefonját is elvette, mielőtt elmenekült volna.

Az idős nőt lánya találta meg sérülten, ő hívta a rendőrséget is, állítása szerint azonban azt mondták neki, ne tegyenek feljelentést az erőszak miatt, mert az ügy lefolytatása az életkorukat figyelembe véve megterhelő lenne számukra. Csak a lopást dokumentálták, a családot azonban nem értesítették erről.

Csak a nyilvános visszhang miatt hallgatták meg őket

A rokonok állítása szerint a hatóság csak a közösségi oldalakon terjedő felháborodás miatt vette tudomásul a testi sértés vádját, és ezért kerülhetett sor rá, hogy egy magas rangú rendőrtiszt meghallgassa őket.

Gutam helyettes biztos elmondta, az eredeti feljelentés egy ismeretlen személyre vonatkozott, aki betört a házba és ellopta a nő mobiltelefonját. A február 14-i konzultáció során merült fel a vád, hogy a támadó bántalmazta is az időskorú személyt, ennek megfelelően bővítették is a jelentés anyagát.

A tiszt arról is beszámolt, az ügy nehéznek bizonyult, és a nyomozás során több csapatot is bevetettek, a gyanúsítottat azonban 16 órán belül megtalálták és letartóztatták. A delhi rendőrség PR-tisztje cáfolta a rendőrség tétlenségéről szóló állításokat.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk