Meghackelték a Stranger Things sztárja, Noah Schnapp Twitter-fiókját

Pár nappal korábban Noah Schnapp azt nyilatkozta, hogy odavan a közösségi médiáért, főleg a TikTok-közösségért.

Egy TikTok-sztár profilját is feltörték

Noah Schnapp, a Netflix Stranger Things című sorozatban Will Byers-t alakító színész Twitter-fiókját szombaton egészen furcsa, értelmetlen és bárdolatlan bejegyzések lepték el. Az első gyanús bejegyzés este fél 7 tájban jelent meg „Öngyilkos gondolatok…” kezdettel. Néhány rajongó már ugrott is, de aztán többen rájöttek, hogy valószínűleg nem a sztár írta a posztot.

noah schnapp twitter hackeles
Noah Schnapp/ Fotó: Michael Simon / Startraksphoto

Ezek után a hacker vagy hackerek a következő bejegyzésekben megjelöltek pár olyan felhasználót is, akiknek köze lehet a virtuális betöréshez.

„kiverjük a sz_rt is @noah_schnappből, elloptuk a telóját #JOBS” – volt olvasható az egyik üzenetben, amit Schnapp is retweetelt.

A Stranger Things 3 utalása Will szexualitására mást jelenthet, mint amit elsőre gondolnánk

Spoiler-veszély! A Stranger Things 3. részének egyik jelenetében Will és Mike veszekednek, és Mike nem túl kedves mondattal zárja le a feszült szóváltást. A vitát kínos csend követi, az alkotók a nézőre bízzák a szóban forgó mondat jelentését. A Willt alakító Noah Schnapp is kommentelte a jelenetet.

Harminc perccel később Schnapp fiókjából több bejegyzést töröltek, köztük egy rasszista és egy szexuális jellegű megjegyzést tartalmazó posztot.

A 12,5 millió TikTok-követővel rendelkező színész Twitterét egészen véletlenül egy nappal azután törték fel, hogy Addison Rae, a második legnépszerűbb TikTok-felhasználó fiókját is meghackelték. Rae ideiglenesen letiltatta a fiókját, majd néhány óra múlva visszakapta az irányítást. A felhasználónevét a hackerek átírták joeandzak1-re, és a biójába a „plugwalkjoe zak n crippin” titkosított üzenet került, de nem töröltek és nem raktak fel videókat.

happy 4 year anniversary to my favorite show and favorite group of people in the whole world

No Description

Egyelőre úgy tűnik, hogy a két támadásnak nincs köze egymáshoz, hiszen más platformon történt és eltérő felhasználónevek alatt működtek a hackerek.

Schnapp rajong a közösségi média erejéért

Augusztus elején nyilatkozott Schnapp a Variety-nek az internetes hírnevéről, hogy a rajongók elsősorban mint TikTok-sztárt ismerik, nem mint a Stranger Things szereplőjét.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Imádom az online jelenlétet, mert teljes egészében önmagam lehetek, nagyon könnyű megnyílni. Azért szeretem a közösségi médiát, mert egy kis képernyőn keresztül rengeteg emberhez el lehet jutni. Nem ismerünk senkit, és így nagyon könnyű kapcsolatba elegyedni, hülyéskedni és nem kell azzal foglalkozni, hogy mit mondanak mások. Főleg a TikTok ilyen laza és ítélkezésmentes platform. Egyetlen bennfentes közösség, amit mindenki ért. Hihetetlen, ahogy mindenki összefog és egyet akar, amit aztán meg is csinálunk[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a színész.

TikTok

TikTok human machine recognition page.

Talán éppen arra célzott, amikor a TikTok felhasználói meghackelték Donald Trump amerikai elnök tulsai kampányát, majd megkísérelték letiltani a Twitterről. A TikTok a meg nem értett tiniknek is segít, valamint a bántalmazott nők a platformon keresztül tudathatják, ha bajban vannak. A kínai videómegosztó körül azonban újabban ismét izzanak az indulatok: az Anonymous hackercsoport szerint veszélyes, Bill Gates egyelőre nem támogatja, hogy a Microsoft felvásárolja a videómegosztót, és Trump is szankciókat helyezett kilátásba a kínai platform ellen.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból