Hallgatom Meghalt Alan Merill, az I love Rock 'n' Roll...

Meghalt Alan Merill, az I love Rock ‘n’ Roll dalszövegírója 

Promóció

Meghalt Alan Merill, az I love Rock ‘n Roll dalszövegírója. Nem csak a gazdasági életre és a megszokott életvitelünkre van nagy hatással, de életeket is követel a koronavírus. 

Elhunyt Alan Merill

Promóció
- Advertisement -

Koronavírus-fertőzés következtében hunyt el a 69 éves Alan Merill, az I Love Rock ’n’ Roll dalszövegírója. A hírt lánya, Laura közölte. Elmondása szerint addig el sem hisszük, hogy a koronavírus milyen komoly következményekkel járhat és mekkora pusztításokat végezhet, amíg a saját környezetünkben, esetleg a családunkon belül nem tapasztaljuk annak hatását. 

Koronavírus fertőzésben hunyt el Alan Merill / fotó: Getty Images

Az I Love Rock ’n’ Roll 1982-ben debütált Joan Jett előadásában, de azóta számos más előadó, köztük Britney Spears és Weird Al Yankovic is felénekelte a sokak által ismert sorokat. Mi több a dal paródiája az I love Sausage Rolls az előz évi karácsonyi sikerlistán az első helyet foglalta el az Egyesült Királyságban. 

Sokakat érint

A dalszövegíró halála sokakat megrettentett. Joan Jett az Instagram-oldalán idézte fel a Merill-lel közös emlékeiket és búcsúzott el tőle. Meat Loaf, akinek a zenekarával Merill szintén együtt doglozott, a következőket írta a Facebook-oldalán. 

Legyen ez egy lecke számunkra, hogy tartsuk a kapcsolatot és szeressük, törődjünk a hozzánk közelállókkal. Az élet nagyon rövid. Alan, sajnálom, hogy az utóbbi években nem kerestelek. Nagyon szeretlek. 

A koronavírus azonban nemcsak Alan Merill-t szólította el, de a fertőzésben hunyt el Terrence McNally broadway-i drámaíró, Manu Dibango zenész és Krzysztof Penderecki lengyel kortárs zeneszerző is. Jelenleg pedig olyan hírességek küzdenek a betegséggel, mint a nemrégiben 23 évnyi börtönre ítélt Harvey Weinstein vagy Jackson Browne énekes. 

Nádasdy Ádám: Kevesebbet kellene utazgatnunk a járvány után

A felelős hozzáálláshoz tartozik, hogy otthon kell maradni annak érdekében, hogy ne fertőzzünk meg másokat, csökkentve ezzel a járvány terjedését. A világon több szakértő, orvos is kampányba kezdett az otthonmaradás érdekében. Azonban felmerülhet a kérdés: hogyan üssük el a karanténban töltött időnket. A kultúra ismert alakjait kérdeztük meg, ők hogyan vészelik át ezen időszakot.

A koronavírus milliókat érintő betegség, ami komoly elváltozásokat eredményezhet a tüdőben és igen gyorsan terjed is. A WHO felhívása tehát nem véletlenül született: az egészségügy leterhelődését megelőzendő érdemes otthon maradnunk és a négy fal között aktívan eltölteni az időnket. 

Promóció
ForrásBBC
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3