Meghalt Alan Merill, az I love Rock ‘n Roll dalszövegírója. Nem csak a gazdasági életre és a megszokott életvitelünkre van nagy hatással, de életeket is követel a koronavírus. 

Elhunyt Alan Merill

Koronavírus-fertőzés következtében hunyt el a 69 éves Alan Merill, az I Love Rock ’n’ Roll dalszövegírója. A hírt lánya, Laura közölte. Elmondása szerint addig el sem hisszük, hogy a koronavírus milyen komoly következményekkel járhat és mekkora pusztításokat végezhet, amíg a saját környezetünkben, esetleg a családunkon belül nem tapasztaljuk annak hatását. 

Alan Merill Korona
Koronavírus Fertőzésben Hunyt El Alan Merill / Fotó: Getty Images

Az I Love Rock ’n’ Roll 1982-ben debütált Joan Jett előadásában, de azóta számos más előadó, köztük Britney Spears és Weird Al Yankovic is felénekelte a sokak által ismert sorokat. Mi több a dal paródiája az I love Sausage Rolls az előz évi karácsonyi sikerlistán az első helyet foglalta el az Egyesült Királyságban. 

Sokakat érint

A dalszövegíró halála sokakat megrettentett. Joan Jett az Instagram-oldalán idézte fel a Merill-lel közös emlékeiket és búcsúzott el tőle. Meat Loaf, akinek a zenekarával Merill szintén együtt doglozott, a következőket írta a Facebook-oldalán. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Legyen ez egy lecke számunkra, hogy tartsuk a kapcsolatot és szeressük, törődjünk a hozzánk közelállókkal. Az élet nagyon rövid. Alan, sajnálom, hogy az utóbbi években nem kerestelek. Nagyon szeretlek. [/perfectpullquote]

A koronavírus azonban nemcsak Alan Merill-t szólította el, de a fertőzésben hunyt el Terrence McNally broadway-i drámaíró, Manu Dibango zenész és Krzysztof Penderecki lengyel kortárs zeneszerző is. Jelenleg pedig olyan hírességek küzdenek a betegséggel, mint a nemrégiben 23 évnyi börtönre ítélt Harvey Weinstein vagy Jackson Browne énekes. 

Nádasdy Ádám: Kevesebbet kellene utazgatnunk a járvány után

A felelős hozzáálláshoz tartozik, hogy otthon kell maradni annak érdekében, hogy ne fertőzzünk meg másokat, csökkentve ezzel a járvány terjedését. A világon több szakértő, orvos is kampányba kezdett az otthonmaradás érdekében. Azonban felmerülhet a kérdés: hogyan üssük el a karanténban töltött időnket. A kultúra ismert alakjait kérdeztük meg, ők hogyan vészelik át ezen időszakot.

A koronavírus milliókat érintő betegség, ami komoly elváltozásokat eredményezhet a tüdőben és igen gyorsan terjed is. A WHO felhívása tehát nem véletlenül született: az egészségügy leterhelődését megelőzendő érdemes otthon maradnunk és a négy fal között aktívan eltölteni az időnket. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet