Több százan vettek végső búcsút Bálint gazdától

Bálint György temetését kedden 11 órakor tartották a Fiumei úti sírkertben.

Több közéleti szereplő is lerótta tiszteletét

A Bálint gazdaként ismert kertészmérnök és tévés személyiség 100 éves korában hunyt el június 21-én tüdőgyulladás miatt, ami sajtóinformációk szerint koronavírus-fertőzés szövődménye miatt lehetett.

Temetésén családja, barátjai és tisztelői mellett ismert politikusok, például Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, Szabó Tímea, Tordai Bence és Kuncze Gábor is megjelent.

Karácsony Gergely

Nemzetközi tapasztalat, hogy egy nagyváros, ahol sokan élnek, és egy… mással szűkebb terekben találkoznak, kiemelten veszélyes a vírusok terjedése szempontjából. Ezért van, hogy a statisztikákat általában a nagyvárosok vezetik. A járvány első hulláma megütötte Budapestet is, ám az elsőként bevezetett intézkedések és a budapestiek felelősségteljes viselkedése megtette hatását, ez is kellett ahhoz, hogy az első hullámot nemzetközi összehasonlításban jól sikerült kezelnie Magyarországnak.

Iványi Gábor lelkész beszédet is mondott a temetésen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Feladatot kapott, hogy a teremtett világnak azt a részét szolgálja, ami előbb volt, mint az ember[/perfectpullquote]

– hangzott el Bálint gazdáról a temetési beszédben, amit Iványi Gábor lelkész mondott.

Gyümölcsöst is elneveztek róla

Budapest XVI. kerületében egy gyümölcsös is viseli a nevét Bálint Györgynek.

“A Kárpát-medence haszonállatait és a tradicionális kisgazdaságokat bemutató Kertvárosi Tanyaudvar területén Bálint gazda útmutatásai szerint tavaly alakítottunk ki egy gyümölcsöskertet, melynek fáit ő maga metszette meg először az általa kifejlesztett karcsú orsó-forma elnevezésű metszési módszerrel. A kertet Bálint György 100. születésnapjára elkereszteltük Bálint Gazda Gyümölcsösének” – írta közleményében az önkormányzat, ami saját halottjának tekinti a kertészmörnököt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból