63 éves korában meghalt Breckl János jelmeztervező. Sok tucatnyi filmben és színdarabban működött közre az elmúlt évtizedekben.

Magyar és nemzetközi szinten is elismerésre méltó

Számos filmben és színdarabban alkotott, filmes munkáit az 1990-es évek eleje óta sorolják a szakportálok. Magyar Filmdíjat nyert 2018-ban a Kertész Mihályról szóló Curtiz című filmben végzett munkájáért, 2007-ben pedig a Dolina című film alkotóközösségének tagjaként a legjobb látványért díjazták a Magyar Filmszemlén – közölte az rtl.hu.

Jelmezei olyan filmekben voltak láthatók, mint a Post MortemA feltaláló, a Trezor, a Viszkis, a Swing, az Isteni műszak, az Üvegtigris 3., a Made in Hungária, a Kontroll, a Meseautó vagy a Sátántangó, és olyan sorozatokban, mint az Aranyélet, a Tóth János, a Hacktion, a Patika vagy a Privát kopó.

Szakmai körökben egy ideje tudtak betegségéről, Facebook oldalán megrendülten emlékeznek rá kollégái.

Till Attila is megható üzenettel búcsúzik

Breckl Jánost rengeteg kollégája gyászolja, köztük Till Attilának is volt szerencséje vele dolgozni. Instagramra posztolt egy közös videót és egy kedves aláírást.

Elment tegnap egy csodálatos ember, Breckl Jani, az egyik legnagyobb filmes ruhás. Nagyjából egy korszak szűnik meg lassan, nagyon fájdalmas érzés. Jani hihetetlen finoman volt jelen munkában, buliban, olyan jó volt vele beszélgetni!!! Thuróczy Szabival egy önerőből készülő filmhez kértük még 2 hónapja a segítségét, és persze, Jani segített volna ruhával meg amivel csak tud, mint ahogy segített mindenkinek. Janikám, nagy szeretettel ölelünk, jó utat! Csók

– írta Till Attila.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.